Pages

Thursday, 4 January 2018

cara paling mudah dan murah elak stretch marks



stretch marks???

mesti korang x mo terjadi pada korang kan
ia lah bukan ape...kesan stretch marks masa mengandung akan kurangkan rasa keyakinan kita ms checkup kan 
ye lah nk tunjuk perut kat nurse & doc
mesti kita malu dengan keadaan perot yang bergaris2
 lg2 setelah selamat melahirkan nnt 
ayooo double menyakitkan mata
sbb kesan dari stretch marks ssh nk hilang
mungkin sesetengah orang xkisah...sbb bukan nampak pon kan
lain la kalu kat muke
tapi sebenarnye malu gak nnt kat laki sendiri betol x??


contoh stretch marks yang iols amik dari pakcik google
bukan perot iols hahahahahha

ape tu stretch mark stretch marks adalah tanda regangan semasa kehamilan.
Tanda regangan adalah garis-garis mirip merah jambu atau purplish yang boleh berkembang di permukaan kulit.
Jika anda mendapatkannya, ia biasanya muncul pada perut anda,
atau kadang-kadang pada paha dan payudara atas anda, semasa kehamilan anda berlanjutan dan benjolan anda mula berkembang.


meh aku kongsikan cara paling mudah dan murah untuk elakkkan stretch marks
xyah beli yang mahal2 pon...korang boleh gunakan minyak zaitun
minyak zaitun xsampai RM8 pon korang le guna untuk sebulan atau lebih kalau perot masih kecik
make sure mula kan sapuan awal walau pun perot masih kecik


alhamdulillah aku xde sretch marks seperti yang digambarkan
dari pregnant kan aisyah sejak dr awal kehamilan aku amalkan
sapu minyak zaitun
sampai yang kedua ni pon aku masih amalakan

alhamdulillah mmg berkesan disamping kne pastikan tubuh kita cukup air...
bagi mengelakkan dari kulit kering
bila kering timbul la rasa gatal

jgn garu ye....sapu2 manja guna tuala saje...
jgn nnt menyesal tau bila korang tgk perot sendiri x cantek
hahahahahhahaha

yang baik kita kongsi kan bersama chow!




7 comments:

  1. terimakasih atas informasinya dan jangan lupa kunjungi kami di http://rahma-store.com/ms-glow-ultimate/

    ReplyDelete

  2. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete