Pages

Friday, 29 January 2016

batik fun walk 2015



entry basi lagi :) sbb lambat update hehehehheh
xpe la update untuk kenang-kenangan

bulan 12 aritu kami join batik fun walk utk kali kedua! yeeeaahhh saje suke2
tapi sambutan kali ni agak kurang, penyertaan jugak agak kurang berbanding tahun lepas.
mungkin sebab da dekat cuti perayaan krimas so orang lebih banyak cuti balik kampung :)

bagi kami mmg enjoy
sebab dapat kumpul ramai2 sambil2 jalan kaki gelak2 keluarkan peloh
memang meriah

incik am x join pon kali ni sbb ade peerlawanan bola...so iols is mai tompang yang lain
gigih kan dikala sarat2 hahahaha
nk jugak join! sampai kene sound blk nnt penat jgn soh urut kaki
hahahahhaahah

 kami di batik fun walk 2015 :)
meriah kan kitorang hahahahahahah 
seronok ramai-ramai macam ni...kakak ank sedara, sepupu makcik-makcik sebelah am
some sporting :)


insyaallah tahun 2016 ni pon mst nk join jugak kalau diberi kesempatan
jd acara tahunan plak dah hahahahahahah

yang pasti 2016 mst lebih meriah sbb lebih ramai!!!!
hehehehehhe

motivasi jumaat

Thursday, 28 January 2016

permulaan perjalanan TTC kami :)


entry setahun yang lepas :)

kisah segalanya bermula
cepat nya masa berlalu..
terima kasih pada yang sentiasa  menyokong & mendoakan
insyaallah doakan lah yang terbaik buat diri ku,
aku sentiasa doakan semua rakan-rakan sepejuangan TTC yang senasib dengan diriku!

amin :)





Wednesday, 27 January 2016

scan 4d @ poliklinik an-nisa seri kembangan


entry lama peram hehehehehee

alhamdulillah aku ngn am sempat g skodeng si kecit kat dalam ni!
wahh teruja sungguh! jgn kata aku over plak tau! iols takot kene kecam lagi!hehehe tapi blog aku..aku nk simpan gak sebagai kenangan kan hehehehe :) untuk diri sendiri
lagi pon ini pengalaman pertama untuk diri ku :) insyallah amik aura positif je...
moga-moga Allah jauhkan aku dr aura negatif si dia yang disebarkan :) tu jugak lah sebb nape blog ni terpaksa diprivate kan seketika...demi menjaga hati + malas besarkan isu...ok tutup cerita meh cerita lain hehehehehe

aku buat scan 4d ms 28weeks sekarang sudah 36weeks
insyaallah lg 4weeks . semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah :)


ok sambung cerita...aku buat scan 4d kat poliklinik an-nisa seri kembangan

harga yang diberi RM150.00 dengan cd dan gambar sekali
:)
x plan pon sbnarnye nk g scan 4d ni lepas breakfast terus je tuju cari klinik
naseb baik x yah nk booking..mula2 ingt nk scan biase sahaja kat poliklinik mesra dekat rumah tapi klinik tutup so terus je tuju ke area seri kembangan.

untuk yang nak scan 4d...Bila waktu yg sesuai utk buat 3D4D scan?  
Range yg sesuai adalah 24-31 weeks. 
Kenapa tak boleh terlalu awal? Baby still kurus. 
kenapa tak boleh terlalu lewat? Baby dah terlalu banyak lemak so susah dah nak nampak bentuk muka+ perut pon makin padat!

so aku buat 28w sedang2 elok le heheheheheh


alhamdulillah seronok + teruja dapat melihat pekembangan baby lg2 bila difikirkan dari sebelom ini bila pertama kali scan dapat tgk setitik dot je saat tahu hadirnya si dia..setiap bulan melihat perkembangan nya membesar sampai la dapat tgk wajah dia! syukur ya allah! lagi2 bila am yang tgk... perkataan pertama keluar dari mulut dia allahuakbar mi tgk tu muka baby hahahahahaha!

teruja la baba ye...otomatik laju je air mata aku mengalir walau dalam senyum!


baby asyik tdo je masa mula2 scan tu..doc kejut2 kan dia pon dia senyum je

alahai anak...murah dengan senyuman....alhamdulillah...memang asyik senyum je sepanjang scan
doc siap kata suke senyum la mcm mom
hahahahah nk gelak aku ms tu 
doc plak kata hopefullly ade dimple mcm mom! 
heheheheheh insyaallah x kisah la doc janji sihat dan cukup sifat :) insyaallah amin!

alhamdulillah anak umi + baba
umi juinor o baba junior?????? tunggu hehehhehehehe

ms scan puas doc goyang perut soh bangun...dia gerak2 malas je..ye la aku dah kenyangkan perot dengan sarapan dulu pg tu mmg tdo la dia...haahahahaha
bila doc soh focus kat celah peha dia hahahahah gelak besar am!
alhamdulillah memang betul jangkaan baba ye...alhamdulillah :)naluri pon memang dah kata yang sama hehehehe...


ingt x aku pnah cerita pasal nasihat seorang ustaz..

untuk kita pilih satu nama yang baik2 untuk kita letakkan pada bakal zuriat kita dan kita seru/ sebut nama tu masa berdoa...usap perut dan panggil nama tu hadir lah dalam rahim ku...tu salah satu dr petua yang aku amalkan ms TTC memang aku selalu sebut satu nama...dan alhamdulillah...insyaallah nama tu jugak lah yang akan aku letak nnt kalau betol ms kluar nnt
bagi yang msih mencuba..cuba korang try petua ni...mane la tau kan...ape yang baik sama-sama kita kongsikan.








bila dah tau boleh start shopping barang2 si kecit sikit2 :) hehehehehe
tp pilihan ku tetap putih senang!
tp terselit gak la kale2 lain hahahah x le nk lari...excited sebab barang baby comel2! geram kan :)
Wednesday, 20 January 2016

penantian

* kata - kata dr admin facebook dunia kehamilan *

tertarik dengan kata-kata yang ditulis
aku just copy & paste dr facebook :) di ulang ye copy & paste!


 jika kita menantinya dengan ikhlas
jika kita menantinya dengan penuh syukur
sesungguhnya Allah SWT menguji kita dengan melambatkan sesuatu yang kita dambakan
sebenarnya Allah SWT telah mengatur sesuatu yang lebih baik untuk kita yang sedang menanti
memantilah dengan penuh kesabaran
menantilah dengan penuh keimanan
kerana Insyaallah akhir dari penantian itu adalah kebahagian.Jgn pernah berhenti berdoa dan meminta
kerana Allah maha memberi. Tetaplah menanti dengan sabar atas jawapanNya

Ikhtiar & berusaha itu perlu
jangan hanya sabar dan berserah sahaja
kerana janji Allah  itu benar & nyata
Bagaimana kualiti diri kita, bergitulah juga hasil yang akan kita dapat. oleh kerana itu, dalam penantian ini jadikan diri kita baik makan kita akan dapat yang terbaik juga Insyaallah

*kita hambanya perlu ingat
berusaha berdoa & bertawakal!
insyallah


p/s: jgn kerana perkongsian seperti ini nnt aku dikecam..niat hanya sekadar berkongsi tetapi ada yang terasa hati sampai blok aku! hahahahahha.. seperti yang aku selalu cakap bacalah dengan nada positif insyaallah! bila baca dengan emosi akan lain jdnya..

Friday, 15 January 2016

happy new year 2016!!!!!!



yeeaaahhh org da dekat 1/2 sebln merangkak kat thn 2016 kita baru sibok nk wish kan
xpe la..nk buat mcm mane...dok blogwalking je tp x de mood langsong nk update...
mr M menyerang hehehehehehe...

semoga di tahun 2016 ini akan memberi seribu satu sinar kebahagian buat kita semua...amin!
semoga di tahun  2016 ini akan meniupkan semangat yang baru untuk kita semua...amin!
semoga di tahun  2016 ini cita-cita dan impian kita semua akan dimakbulkan oleh yang maha Esa.. amin!
semoga di tahun  2016 ini kita akan diberi kesihatan yang berpanjangan untuk beribadah dan beriadah..amin!
semoga di tahun  2016 ini kita sama-sama dapat meningkatkan potensi dalam diri kita dengan aura yang lebih positif...amin!
semoga di tahun  2016 ini kita diberkati dengan restu dari keluarga....amin!
semoga di tahun 2016ini Allah mendatangkan rezekinya kepada kita semua...amin!
semoga di tahun  2016 ini kita dapat membaiki diri ke arah yang lebih baik..amin!

apa yang penting di tahun 2016 ini segala doa-doa yang baik-baik itu akan dimakbulkan oleh yang maha Esa...amin!...amin!..amin!....