Pages

Friday, 12 February 2016

checkup 38weeks :)

harini 12 feb 2016
aku checkup 38weeks kat hkl :) 
kalau ikot due ujung feb ni insyaallah :) genap 40weeks

rasa sakit da mula ada sikit2 2 3 ari kebelakangan ni..mcm sakit pinggang bawak ke peha berat sgt rs kat bhg bawah...kat tut tu pon huhuuhumcm ade yang nk terkeluar kalau angkat kaki
tapi aku wat bo layan...sbb banyak bace katanye britox hicks
sbg tanda rahim kita bersedia untuk melahirkan... 
apa yang aku buat aku banyakkkan berjalan + minom air kelapa
aku x berani sangt nk minom air kelapa sebenarnye...heheheh risau tapi bila da 9 bln baru aku teguk..penakot
hehehehehehe 

tapi tadi bila doc nk cek perot..kepala baby dah engage..
.baby mengeras yang sgt2,,,mcm batu aku rs perot ni...sempat baby hadiahkan doc satu tendangan padu hahahahaha...
doc tanye mmg selalu ke mengeras...aku jawap aah je la....mmg 2  3 ari ni malam aku x le tdo sbb sakit
doc scan pastu kata nak buat Vaginal Exam (VE) untuk check bukaan. 
aikkkkk...menyesal lak aku gatal mulot bgtau hahahahaha. 
Dah la macam2 citer dengar pasal VE ni, scary... 
tapi wat2 la positip...pk x sakit je....
Apa2pun berserah je la untuk buat VE. ... tak tau nak cakap macam mana. depend pada daya tahan sakit setiap setiap org kot pada aku sakit gak la, tapi still boleh tahan.

ok Dah buka, 2cm. Doc bagi tau.
aaaaa??????2 cm doktor??
 Habis tu macam mana? tetibe aku blur! aiiyaakkk beg some x bawak!
doktor bagitau 2 cm, awal lagi. tak pe,  tapi lepas ni buat CTG". 

Panic tapi lega hahahahha boleh?????? pastu ms nk pakai suar dalam ya allah banyak nye darah kesan kene selok tu..
terus aku...doc ade darah...ok...xpe...doktor relax je ckp mcm tu hahahahaahah aku pon oklah!!!! hahahaaha
CTG dilakukan selama 20 minit untuk monitor degupan jantung baby dan pergerakan baby. Alhamdulillah, semuanya normal. Doc pesan, kalau kerap rasa sakit, ada bleeding terus datang hospital.  
dari 2cm ke 10 mungkin akan mengambil 3-5 hari, depend gak
ok sempat nk tunggu makcik goreng pisang bukak kedai hhahaahahhaahah..makcik tu cuti raya cina lama sgt la ari2 aku pusing kedai dia.. aku nk makn grg pisang makcik kat serdang raya tu sbb bila makan grg pisang dia rs mcm blk kampung...tepong rangup + sambal kicap dia...
perrrghhh terus rs dok kampung hahahaahahah boleh lg ko pk pasal makan kan.!!!..hahahahaahah

mulai sekarang kene sentiasa bersedia dan berhati2. blk ni nak ajak am singgah stadium kasi pusing2 jalan kaki 2 round excersise :) hahaahahahaha... Lepas check up, terus gi office, settle kan apa2 yang perlu....mane la tau kan...
g toilet, tengok ada darah lagi  tp doktor dah pesan lepas kene seluk memang ada darah keluar, tapi kalau darah tak berhenti, then baru gi check semula. sekarang ni da ptg mula da sakit semula sikit2 mcm nk peod tu...aku pon mmg x plan nk cuti awal....sayang cuti punye pasal...nk cuti selepas...heheheheh sebelom rugi ooo00ooo...heheheheheh :)
so kalau x branak isnin depan ade lagi muke aku kat opis ni heheheheh


Next appointment will be on next wednesday. sempat ke x????? kita tgk je la...insyaallah semoga Allah permudahkan segalanya. Doakan aku ye!

bye :)

6 comments:

  1. sekejap je masa berlalu kan?? anyway good luck reha.. semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
  2. Smg Allah permudahkan reha bersalin nanti...amin...

    ReplyDelete
  3. waaaaah kalau hujung feb tu auntie nana nak tiup biar baby keluar 27 feb..boleh celebrate birthday sama auntie nana nanti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh....mintak2 la :) hari2 dok ckp dngn bb dah le kuar dah....hahahah awal2 dok ckp jgn kuar lom ms lg sekarang ari2 pujuk soh kua hahahahahaha

      Delete