Pages

Wednesday, 27 January 2016

scan 4d @ poliklinik an-nisa seri kembangan


entry lama peram hehehehehee

alhamdulillah aku ngn am sempat g skodeng si kecit kat dalam ni!
wahh teruja sungguh! jgn kata aku over plak tau! iols takot kene kecam lagi!hehehe tapi blog aku..aku nk simpan gak sebagai kenangan kan hehehehe :) untuk diri sendiri
lagi pon ini pengalaman pertama untuk diri ku :) insyallah amik aura positif je...
moga-moga Allah jauhkan aku dr aura negatif si dia yang disebarkan :) tu jugak lah sebb nape blog ni terpaksa diprivate kan seketika...demi menjaga hati + malas besarkan isu...ok tutup cerita meh cerita lain hehehehehe

aku buat scan 4d ms 28weeks sekarang sudah 36weeks
insyaallah lg 4weeks . semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah :)


ok sambung cerita...aku buat scan 4d kat poliklinik an-nisa seri kembangan

harga yang diberi RM150.00 dengan cd dan gambar sekali
:)
x plan pon sbnarnye nk g scan 4d ni lepas breakfast terus je tuju cari klinik
naseb baik x yah nk booking..mula2 ingt nk scan biase sahaja kat poliklinik mesra dekat rumah tapi klinik tutup so terus je tuju ke area seri kembangan.

untuk yang nak scan 4d...Bila waktu yg sesuai utk buat 3D4D scan?  
Range yg sesuai adalah 24-31 weeks. 
Kenapa tak boleh terlalu awal? Baby still kurus. 
kenapa tak boleh terlalu lewat? Baby dah terlalu banyak lemak so susah dah nak nampak bentuk muka+ perut pon makin padat!

so aku buat 28w sedang2 elok le heheheheheh


alhamdulillah seronok + teruja dapat melihat pekembangan baby lg2 bila difikirkan dari sebelom ini bila pertama kali scan dapat tgk setitik dot je saat tahu hadirnya si dia..setiap bulan melihat perkembangan nya membesar sampai la dapat tgk wajah dia! syukur ya allah! lagi2 bila am yang tgk... perkataan pertama keluar dari mulut dia allahuakbar mi tgk tu muka baby hahahahahaha!

teruja la baba ye...otomatik laju je air mata aku mengalir walau dalam senyum!


baby asyik tdo je masa mula2 scan tu..doc kejut2 kan dia pon dia senyum je

alahai anak...murah dengan senyuman....alhamdulillah...memang asyik senyum je sepanjang scan
doc siap kata suke senyum la mcm mom
hahahahah nk gelak aku ms tu 
doc plak kata hopefullly ade dimple mcm mom! 
heheheheheh insyaallah x kisah la doc janji sihat dan cukup sifat :) insyaallah amin!

alhamdulillah anak umi + baba
umi juinor o baba junior?????? tunggu hehehhehehehe

ms scan puas doc goyang perut soh bangun...dia gerak2 malas je..ye la aku dah kenyangkan perot dengan sarapan dulu pg tu mmg tdo la dia...haahahahaha
bila doc soh focus kat celah peha dia hahahahah gelak besar am!
alhamdulillah memang betul jangkaan baba ye...alhamdulillah :)naluri pon memang dah kata yang sama hehehehe...


ingt x aku pnah cerita pasal nasihat seorang ustaz..

untuk kita pilih satu nama yang baik2 untuk kita letakkan pada bakal zuriat kita dan kita seru/ sebut nama tu masa berdoa...usap perut dan panggil nama tu hadir lah dalam rahim ku...tu salah satu dr petua yang aku amalkan ms TTC memang aku selalu sebut satu nama...dan alhamdulillah...insyaallah nama tu jugak lah yang akan aku letak nnt kalau betol ms kluar nnt
bagi yang msih mencuba..cuba korang try petua ni...mane la tau kan...ape yang baik sama-sama kita kongsikan.








bila dah tau boleh start shopping barang2 si kecit sikit2 :) hehehehehe
tp pilihan ku tetap putih senang!
tp terselit gak la kale2 lain hahahah x le nk lari...excited sebab barang baby comel2! geram kan :)

5 comments:

  1. huhuhu...smg baby membesar dn sihat, jadi anak soleh ya...

    ReplyDelete
  2. aku gi scan kat klinik dr. nurul. Rm70 je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah!! stres aku da bayo hahahaah padah x survey main terjah je..naseb le claim blk hahaahahahaa

      Delete
  3. alhamdulillah ~ semogha selamat semuanya..ni geng abam adam ke bakal nantu mummy nana ni ;p

    ReplyDelete