Pages

Thursday, 27 August 2015

oooo000OOO0000oooo!!!!

ok meh nak cerita sikit pasal jaringan sosial ni x kira la twiter ke facebook 
ke instagram ke atau ape sekalipon yang banyak sekarang ni
kalau dulu kita nk sgt ade acc jaringan sosial sebab nk cari balik kenalan lama
atau nak eratkan lagi persahabatan atau kekeluargaan yang jauh mahupun dekat
tapi sekarang aku tgk jaringan sosial lebih banyak benda yang terlalu mengarut 
dan kadang x le nak terima akal..
perkongsian yang agak mengarut dan diluar batasan agama pon ade...

mungkin sesetengah pendapat kata
ok lah tu ..sebab hak masing untuk kongsikan apa sahaja kat wall masing2 kan
kalau kita nak baca..kita baca if x unfriend sajo
BETUL! nk wat pe susah2 pk kn :)
ok aku setuju gak ngn pendapat tu...

cuma pada aku kalau kita jadikan 
jaringan sosial ini  tempat untuk kita menunjuk2, mengadu perasaan atau meluah  rasa marah 
itu kita kene pikir balik....sbb intonasi melalui pembacaan dan penulisan adalah bebeza
mungkin apa yang ditulis tu untuk meluahkan rasa 
tetapi kalau salah dr segi pembacaan dia akan jadi medan pergaduhan, 
x pasal2 orang akan salah anggap kan...so terpulang pada pendapat masing2
apa yang penting walau ape pon jaringan sosial yang kita ada jadikan ia sesuatu yang baik
kongsikan lah sesuatu yang baik...dan yang mengeratkan hubungan.

yang penting sebagai pembaca plak jangan sesekali kita salah anggap ape yang orang lain tulis sbb 
mcm ape yang aku kata sebelom ni intonasi melalui pembacaan dan penulisan adalah bebeza
kang x pasal2 benda baik salah anggap kita plak yang berdosa betol x?
so ape pon always kita ikhlas & positif dengan apa yang kita baca dan kongsikan
insyaallah!

p/s:-
*korang pon bace dalam intonasi yg baik2 je kt sini tau heeheeehee

bye! 
Wednesday, 26 August 2015

omg my kg!

hrni monthly checkup kat kkia seri kembangan
Ya Allah ramai nye umat...aku sampai dalam kol 7.15am berator dah panjang dah
dapat no 20 tapi x la lame sgt tunggu
dalam 9.15 aku da siap some

kali ni checkup minggu ke 14 hanya amk Hb n jumpe nurse sajo
alhamdulillah hb masih ok 12.4 :)
syabas reha!!!
yang x best satu jek! mesin penimbang x bg kerjasama 
aku naik 3kg!!!!! 

gambar: sumber pakcik google


ok xpe..hahahhaa da ready nk pekak kan telinga
tapi kali ni dapat nurse yang baik sgt!!! xmarah pon...cuma dia pesan jek...naik banyak sgt ni 
kene naik 500gram ke 1kg jek sebln...sbb nnt dia akan plus minus kan dengan berat baby
kalau asik naik je cepat awok minom air gula nnt...
xmo!!!!!!!!!!
tapi dia kata kene minom gak sbb sejarah keluarga
mak den kan kencing diminati sesemot so kene minom gak hahahaha
nurse tu best sgt! ckp pon penuh sopan dan kelembutan
nak request nurse yang sama tiap2 bulan boleh????? hahahahhahahaah 
tapi dia tgk2 rekod kata oo00oo patot  la...xde alahan awak selera je ye...
hahahha ye selero gajah ni hahahha

nurse mula pesan cara makan yang boleh amik
n jgn lupe minom susu n mkn banyak sayur sayuran!
baek!! nurse jugak ingtkan aku kalau boleh jgn amk roti putih, kalau boleh elak amik  susu ibu mengandung dan  kurangkan makanan berasaskan tepung,...
sbb some makanan tu mempunyai kandungan gula yang tinggi...
ns pon kene kurang kan
baek la puan nurse saya ikot...kita tgok next appoiment nnt mcm mane ye....hahhahahahaa

doakan segalanya dipermudahkan ye! insyaallah amin :)

bye!

Friday, 21 August 2015

birthday kekasih halalku :)


20 Ogos 2015 genap usia kekasih halal ku ini 32 thn :)
selamat hai kejadian sayang...x de sambutan yang best2 pon...xde kek pon
sbb lom gaji  hahahahha boleh??
konon niat nak belanje incik am makan,,tapi ms keluar mlm tu bkn dia yang mkn tp aku hahahahah
incik am still on diet :)
good job sayang...buat ms ni hr2 dia training lari 10km setiap petang
masa terpantas baru 50minit so banyak yang dia kata perlu dibaiki...
ok lah...xpe la...janji sihat hehehehehhe

to sayang :

happy birthday sayang :)
Semoga sayang sentiasa dimurahkan rezeki..diberi kesihatan yang berpanjangan
dan sentiasa diberkati oleh ynag maha Esa :)

Terima kasih sbb sudi menemani dan menerima my seadaanya
sentiasa melayan kerenah my yang kadang2 x masok akal
hhehehehehe

we love u so much sayg!

share :)

salam jumaat :)
ok nak kongsi kan something hr ni :)
antara ape yang aku amik sebelum ni...aku mmg x amik ape2 supliment lain selain habatulsauda sejak dr awal tahun...habtulsauda aku amik sebj pagi sebelum breakfast & sebj sebelom tdo.
mmg itu yang aku n incek am amalkan. 
tapi tergerak hati plak nk try satu produk ni dalam bulan april- mei yang lepas...aku follow instagram mari hamil produk madinah.
aku bukan jenis yang cepat terpengaruh ngn suppliment2 ni tapi yang ni aku mcm nak sgt sbb bahan asas dia serbuk derbunga kurma & buah zuriat yang dan da siap2 dibuat dalam bentuk kapsul...so senang telan je...kalau nk ikotkan yang serbuk o masih buah ssh nak telan kan....heheheheheh

intagram : mari_hamil_produk_madinah


hasil yang terpengaruh :) pas bgtau incik am dia pon ok...so aku pon amk set kesuburan suami isteri :)
untuk isteri ade kapsul buah zuriat
kapsul debunga kurma
pati delima glusan
untuk suami lak kapsul tongkat ali
dan dia bg free opk dan free upt yang x digunakan sampai sekarang hahahahahhahahahh

set yang aku amik

dan untuk pertama kali nya aku habiskan some nye hahahahahahah
mcm x caye je sbb sebelom ni mmg xpnah aku abiskan ape2 supliment..kira ape yang aku beli mmg last ke tong sampah je...hehehe
lg pon set ni hanya bertahan sebulan je so mmg boleh la aku abis kan..kan....
heheheheheheh....

ok tu je yang aku nk kongsikan kalau korang nak try le follow instagram dia ye :)
x salah mencuba kan...ape yang baik kita kongsikan bersama!

bye!


Wednesday, 19 August 2015

riang raya risda, raya puspanita &raya bahagian :)


cerita raya kat opis
xde gambo makan sbb bile jumpe makan terus lupe nk gambo hahahahahhaah
ni gambo sebelom majlis raya kat opis pd 30 julai :)



tuan tanah tahun ni beraya sakan
sbb tolak semua job
mmg aku x amk jd emcee o bridget seni tahun ni
so boleh le posing2 n makan puas2 hahahahahahahah
hasil dia...berat bertambah2 wei....isau dah aku sekarang ni :) time makan x ingt donia mcm ni lah!
hahahahhaahhhaaa

with opismate kakyus &eja





with team bridget yang super giler! 
hahahahahhahahaaha





pastu 3 ogos kami sambut plak raya puspanita 
tapi kali ni dipaksa rela untuk jd emcee
so tuan tanah mmg bz x sempat nak bergambo ye
makn pon ape yang lalu depan mata je

next plak kami sambut raya bahagian pada jumaat tu 7 ogos
mmg kenyang a asik makan2 jek kan
masa raya bahagian aku x amk port so boleh la posing2 hahahahahah

see sempat tau selpie ngn menteri baru
YB dato Sri Ismail Sabri b yaakob + pengarah bahagian + ketua pengarah :)



ni ngan team bahagian tanam semula dan perladangan
tahun ni diorang kaut semua kategori..bawak balik 5k wei
dasyat tol! hahahahahahhaa


harus ade tuan tanah hehehheheheheeh
alhamdulillah selesai bulan raya kan
memang berat naik bertambah2 asik makan je koje nye
hehehe

last!

perkembangan diri aku sendiri plak
alhamdulillah aku seperti bese je
xde mabok2 o muntah2 o pening2 o feel2 hehehhe
harap2 berterusan sampai masa dan saat melahirkan insyaallah amin
si tecit kat dalam da masok 13w - mgg terakhir 1trimester
aku da pon buat buku pink n alhamdulillah some nya ok!
baba dia eksited kemain dr awal hahahahah
tapi kan satu je aku risau
masalah nye aku ni  sentiasa berselera je makan ape pon...
air masak pon sedap pd aku
hahahahah boleh??? tapi memang aku elakkan air manis
 rutin aku mmg air masak n susu HL je
tu pon bertambah2 gak berat...some kat opis tegur pp makin bolat sekarang
isau gak sekarang ni....tapi bile tgk perot sendr  makin bolat berisi aku senyum sendr...
lantak la...janji si tecit kt dalam perot umi sihat 
tapi tetap isau takot next apoitment selasa depan takot kene marah 
adoooiiii!!






Tuesday, 18 August 2015

birthday faiqah nadrah


12 jun 2015 
genap umo Faiqah Nadrah Binti Mohd Fadhirul Anwar 3 tahun
Alhamdulillah sentiasa diberi kesihatan yang baik dan sentiasa menyenangkan hati kami sekeluarga :)
Ara pon semakin bijak dan aktif! sampai x terlayan nekchu & Tok Am

sebab 12 jun jatuh hari jumaat so mama n papa dia buat birthday ara pada 14 jun
selepas dari larian IM4u aku berlari ke dapor masak lasagna n meatball untuk majlis ara petang tu
alhamdulillah semua nye berjalan lancar
tetp nekchu gagah jugak dalam demam masa tu tau sayg!



ara comel!!!!
pakai baju hadiah dr nekchu & tok am!


kek frozen permintaan ara yang dibuat sendr oleh mama ara :)

To ara :

Selamat ulang Tahun kelahiran ke 3 sayang! Semoga ara membesar menjadi anak yang baik, bijak solehah dan taat :) nekchu dan tok am always doakan yang terbaik untuk ara..
Terima kasih sbb always bg nekchu & tok am peluang untuk tidak langsung merasai kekosongan dan kekurangan selama ini! we love u sayang!so much!


im4u run

hai uols :)
ok kali ni nak story pasal im4u run yang aku join masa 14 jun lepas...
join sekadar duduk tepi..aku x lari pon 
sbb masa larian im4u ni aku ngh DPIUI 8 
baru seminggu setelah IUI..mmg x la kan
aku pon on off demam batok n selsema masa ni
tapi sbb boring so join temankan incek am n gang kaki jalan

alolo tuan tanah posing yo lobih
peloh pon x kuar hahahahahahahah

sebelom larian elok je cuaca...masa larian hujan hahahah naseb aku dodok tepi jek :)

selpie with kakct :)
ni masa tgk incek am nk berlari..sbb dia lari utk 10km so mmg x sama le ngn yang lain :)

sementara nak tgg pelepasan larian 5km kami posing2 dulu 
bukti kehadiran hahahahahahahah


with team mamee monster 


jenuh jugak la aku dok termenung sesorang ade gak dalam 50 minit
hahahahah naseb ler...bila diorang da nak sampai aku pon terkedek folow jalan ke garisan penamat
nampak x poyo nye disitu hahahahahaa
lantak la mak bayo ko! ahahahahahahaha


acara wajib!
cari retis selpie! hahahahahahahaha
with aizat amdan :)

with zizang razak!
zizan ni nampak yo kurus tapi x boleh lari hahahahahah opppsss!






ok abes dah!
jom blk!










TM run

ok update cerita basi lagi hehehe
basi pon basi la janji tercoret kat sini :) kenangan utk diri sendr ye dok???hahahahahah
ok ni pasal aku join larian TM run
thn lepas melepas ms diorang buat kt dataran merdeka
kali ni kami x lepaskan peluang...TM run kali ni buat dekat putrajaya je
tapi laluan berbukit...sakit kaki makcik oiiii
tapi gagahkan jua hahahahah...
Tm run ni masa 31 Mei 2015..masa ni aku baru abes on clomid
so mmg ngh jg makan & senaman heheheheheheeh



suasana sebelom larian bermula..mmg ramai 


sebelom larian :)
semangat kan kami hehehehe


gang kaki jalan :)
nora-kakct-syima-me :)
kami join larian 5km jerk...encik am sepatotnye join 10km hartu tapi dia ade simptom malas bangun pg haritu so dia x join hahahahahahaa


settel 5km :)

abes larian kami cari retis dulu kasi posing hahahahaha
dan2 jek..terus g belakang pentas begambo...xde orang pon kami2 jerk :)



with abam fahrin ahmad

with sazali samad

kami :)

ni adalah larian terakhir aku berlari thn ni :)
walau pon da daftar banyak sampai ujung tahun ahaahahahaha

Monday, 17 August 2015

bala & carmen wedd

cerita basi :)
hahahahahaa
mcm bese bila ade mood nak update baru sibok nak update


ok..ni pasal wedd bff incek am - Bala...
masa bulan mei hrtu...Bala ni kawan dr zaman berhingus sampai sekarang
ini lah kawan baik dia, kawan lepak dia....



tuan tanah posing dulu :)



 Majlis kawen ni adalah penyatuan dua budaya bahasa dan agama
Bala ni pon sebenarnya kacukan india (sebelah ayah) + cina(sebelah mak)
so adik beradik dia setakat ni pon some kawen campor
kakak sulong dia kawen ngn cina
kakak second kawen india
dan dia yang ketiga kawen cina..

aku dapat saksikan dr upacara ikat tali perkahwinan sampai tamat majlis..hehehe
nampak x kesungguhan kat situ...sbb majlis dijalankan dalam dewan
so dapat lah tgk acara agama diorg masa awal
kalau ikot perancangan asl nak buat dikuil tapi sbb kos kat kuil terlalu mahal 
so diorg buat kat dewan je..

Seronok jugak dapat mengenali budaya lain kan...
so Carmen welcem dear!
kene blajo2 tinggal & bagi diorg lepak tau....
sbb diorg best prenz! mmg kita conpom kene tinggal hahahahahahah




us :)


*tahniah Bala & Carmen :)
semoga perkahwinan ni kekal hingga hujung nyawa 







raya 2015

hai ulos :)
raya da abes baru sibok nk update pasal raya hhahahahahha
alhamdulillah tahun ni seperti tahun2 sebelom aku beraya kat segamat :)
ye la incik am pon da x de sape2 cuma tinggal adik beradik jek...so mmg raya kampung aku jek la
hahahah x de perbalahan nak raya kat mane2 ye...raya pose ke raya haji is  SEGAMAT :)

xde cerita yang best nak cite pasal raya sebenarnye pagi2
mcm bese pas makan dan salam2 kami beraya umah makcik2 sekeliling je..
adik beradik abah some sekampung so jalan kaki je kesana kemari...belom tghari da abes pusing
hahhahaha..blk tdo...hari2 berikutnya aku banyak melepak yo kat umah...
ms raya tu aku mmg kuat tdo...malas nak bukak mata
gile pemalas hahahahahahah

stay kampung sampai la raya ke 4..isnin blk kl raya sebelah incek am!
simple jek kan raya aku..dan bosan hahahahhaaha


belanje satu gambo tuan tanah dipagi raya :)

raya tahun ni masih gambo berdua :)
alhamdulillah tp penuh bermakna sbb si tecit da ade kat perot umi :)
ade la sedikit eksited nye raya kali ni...walau kami je yang tau hihihihihhi

bye!