Pages

Wednesday, 13 May 2015

uss singapore :)

*entry penoh gambo*

pakaje uss kami RM380/pax :)

sabtu 2/5/2015 pagi2 dah bangun 
semangat tol kami
6.30 dah terpacak kat lobi hotel sbb nk ke cafe untuk sarapan
bas akan grak kol 7.30am.
so aku siap2 bawak bekas makan sekali 
sbb nk bawak bekalan makanan
hahahahahah poyo kan...iye la mahal tu nak makan kat sane
lgpon kami kat sane sampai mlm...
so bawak le ape2 yg patot
bag aku mmg penoh ngn makanan siap tapau nasi grg lagi hahahahahaha

muke kenyang:) isi penoh2 dulu hahahahaha

siap sarap terus gerak ke singapore..jalan clear x jem pon...lepas kastam malaysia mmg clear dalam hati dah senyum ok mst sampai awal :)
tapi masa kat kastam singapore lambat...kitorg yg pakai pasport ok je...
settel je kastam aku terus tgg dalam bas..yang geramnye...
aa.. ni mmg aku betol2 marah...
ade satu group dalam bas aku yang gunakan group pass 
2jam sangkut menunggu ok!
sakit tol ati aku...x pasal2 membazir masa menunggu
last2 no city tour..kami hanya ke Merlion Park sahaja utk setengah jam
posing2 terus naik bas
sebb dah lambat nk ke uss...dah la hr minggu..org ramai...eeerrrr sampai hrni aku geram ngn group tu!
sshkan org kan....
masa kat merlion park



posing sahaja :)
tgk muke mek ara x bg mama dia bergambo sabo jela....
aku soh je nana g blakang menyelit hahahahah

dah jom uss :)
ok dah sampai :)
hello uss hahahahahah
tempat wajib kan kalau dah sampai...

masok je dalam even blom tghari tpi org dah penoh!
nak main ape pon kene tunggu 60-100 minit
adoiii so kami cari ape2 yang x yah nk menungu lama2 je
jujur aku kata kalau nk p makesure korang sampai awal dan kluar lambat
mcm x cukop je nak cover some permainan hu!

tgk nk p mane dulu n mane nk skip hahahahahahaa


ni bhg luar dr fast furious
gile ramai org x le nak mencelah ms ni last kitorg dukong je ara
sbb nk tolak stroler pon x de ruang :(

*transformers*
xdapat nak naik rollercoster dia :(
110 minit nak kene tunggu! ramai gile org beratur! amik gambo jek la 
pasrah!!!



*sesame street*
kami yang banyak over dr budak2 hahahahahah
kat sini pon best!





 *the mummy*
eh tol ke rs tol la the mummy x ingt la hahahahahah
kat sini mcm dapat tgk mumia2 ade yang kata seram
pada aku x....hahahhaahhaaa








*shrek*
ms kat shrek ni dapat tgk mcm wayang 3d
segala pergerakkan percikan dan gocangan kita dapat rs
hahahahahaha


*dinasour park*
kat sini aktiviti basah2 tau...pastikan bawak baju hujan ...kalau x bawak x pe..bli je kat uss ade jual tp 8dolar hahahahaha


*madagascar*
kat madagascar ni banyak yang fun2..lg2 untuk budak2 mmg best
hahahahaha
kira x terlalu ekstrem la


kami gak g ke live camera action 
kat situ pon best dapt rasa sendr mcm mne pembikinan filem dibuat
mmg real tau dengan ombak yang mcm nk tsunami tu dan percikan api terbakar..
siap ade kapal nk langgar lg hahahahah
tu la yang last sebelom kluar...lain2 some kene tunggu lama :(

ara mmg mood x baik je sepanjang kat sini
xmo dok dalam stroler asik nak suroh dokong
patah pinggang rs...dgn am langsung x mo...xpe la...bertabah lah nekchu 
ye.... huhuhuh 

sepanjang kat sini sampai keluar kami cuma beli dua keping roti hotdog dengan air sahaja tu pon abis hampir 40 dolar tau! hahahahhahaha

 nk jugak botol air ni! x kisah la...kalau pk2 bila tukar ke duit kita hampir rm60 pengsan terus hahahahahah


last b4 keluar

ape yang aku rs masa g sini
mmg korang kene kluar awal sampai sini awal2 pg...mcm kami banyak benda yang x dapat main
mcm rugi pon ade mmg abis satu uss kami pusing tapi x puas sbb banyak yg x dapat atau korang le amik ekspress pass so x yah tgg lama.
tambah duit sajo hahahahahahaha

uss singapore mmg best ade rezeki nnt nk p lagi n kali ni nak makesure ke situ sahaja
xyah nk singgah lain2 dah hahahahahahaha
ok bye uss:)

tips:
*pastikan sampai awal kat uss untuk cover some permainan
-kalau x amik pass ekspress
*bawak baju hujan dr sini if nak jimat :)
*bawak bekalan makanan atleast bawak le roti o biskut sbb makanan kat sane mahal!
*kalau takot kasut basah pakai sandal jerk
*bawak tshirt spare

kluar dr singapore dah mlm..masing2 da penat
so kluar je kami singgah kat pandan untuk makan malam
mmg mcm org kelaparan makan hahahahaha
sampai hotel da dkat kol 12 ape lg
ZZzzZzzZZZZZZ

*********************************************************
esok nye ahad 3/5 
kami check out awal dalam kol 9.30 sbb nak ke JPO
n x mo sampai KL lambat nnt :)
masa kat JPO x de gambo :) 
sbb gile shoping tgh sales ok! 
kebanyakkan nye 70%+10%
terbuntang jap mato aku! hahahahahahah siap berpecah dgn incek am lg
levis buy 2 free 1! hahahaha saje bg sakit ati kan
sempat la aku amik baju2 untuk aku ngn am 
bkn nak pakai sekarang pon simpan untuk raya...
hahahah eh raya awal kan?
aku mmg awal hahahahahah
nnt x pening nk pk :)
mcm budak2 kan hahahahah..xpe la...!hihihihihi
abis da jalan2
plan ngn diorg bln 8 ni kita jalan lg
kompol duit cepat! hahahahahaha









Tuesday, 12 May 2015

KL to JB :)

ok ni cerita kami ke uss singapore 
dengan pakej yang dibeli melalui facebook
Alhamdulillah kami dapat pakej yang murah ye RM380 
untuk 3hr 2mlm 
(pakje ni termasuk bas persiaran KL-JB-KL, hotel 2mlm, & tiket uss) 
murah kan! 
tp tu nnt aku bgtau next entry k

kalau ikot kan kami laki bini senang grak sendr 
dr pakej mcm ni.... sbb leceh kene ikot masa & jadual diorg
tapi sebb murah n jumlah kami ramai..
so xda hal...jom kita g!!!!!
Jumaat 1 mei 2015 sampi kl sentral pg tu dalam kol 8 pg..
naseb baik cepat..kalau x mesti sangkot jem dek kerana perhimpunan GST hrtu...tu pon masa kami sampai area masjid negara pon dah penoh dgn mereka2 yang bertshirt merah hahahahahaha...
dalam jadual bas persiaran akan gerak kol 8.45 pg..tp...jem nya jalan...mcm hari raya tau...biase la cuti panjang kan...kalau gerak ngan bas lg la..mcm2 ragam...itu ini...itu ini...kol 11 baru gerak! adooiii tension makcik...
sampai jb lebih kurang dalam kol5 mcm tu...
kematu montot dok dalam bas lame2
kami tdo kat sini untuk 2 mlm ni :)
good hope hotel :) 
di skudai agak jauh dr bandar JB

da sampai :)
 tgg nk check in...some penat perjalanan jerk! huaaargghh

lepas check in..masing2 naik mand, solat sbb malam nk kluar mkn
ni kene makan sendr (diorang bawakkan g ke setulang)
mkn mlm x include dlam pakej yang kami beli...
so dah bagi tau awal2 nak p mkn kat setulang :)
mmg x sabo dah sbb da some sbb lapo hahahahhaa..
terus call cousin incek am kat jb bgtau kami nk mkn kat setulang 
so le jumpa disana :)

muke2 kelaparan....hahahahah


ini kedai yang kami pergi mmg full..kami angkat meja ngn kerusi sendr tau
puas aku tinjau cari nama kedai x jumpe..
kedai ni lorong sebelah belakang dr deretan kedai yang panjang sebelah depan di stulang tu tau!

ok yg ni speacial kat sini :)
nasi grg seafood yang digoreng guna kuali beso mcm kuali bege tu!


muke lapo :)
tgk budak merajok ngade je dia sekarang nk dpt adik ni huhuhuu



ok nasi grg da sampai :) mmg sedapppppp!
makan ngn ikan bakar & sotong bakar
kenyang gila....
tq zamri sbb taja makan malm kami mlm tu! :)
total makan mlm kat sini utk 14 org RM238.00
mmg puas hati!

dah keyang x p mane blk hotel terus tdo :)
ready utk esoknye
USS :)!!!!!!!!


Saturday, 9 May 2015

selamat hari ibu

~happy mothers day~
untuk semua mak, mek, ummi, ibu, mama, mummy,bonda
walau ape pon panggilan mu!

kau bergitu istimewa
kerana meminjamkan rahimmu untuk mengendongkan seorang umat Muhammad disitu,
segala keperitan dan kepayahan yang engkau lalui
segala kesakitan yang engkau tanggung ketika melahirkan
segala kesulitan ketika kau menjadikan mereka seorang insan yang berguna
hanya engkau sahaja yang merasai nya
kerana engkau istimewa!

Ya Allah,
Aku memohon kepada Mu,
Semoga Engkau berikan aku peluang yang sungguh Istimewa seperti mereka,
Semoga Engkau melimpahkan rahmatMu untuk memberi aku pinjaman perasaan seperti mereka,
Semoga Engkau makbulkan doa aku suami isteri untuk meminjam Amanah Mu,
Semoga Engkau berikan peluang untuk diriku bergelar Ummi kepada UmatMu.

Amin Ya Rabbal Alamin


I love u mak!
terima kasih kerana sentiasa ada dengan Along
Xputus2 doakan Along& bg semangat untuk Along bergelar Ummi! 
love u so Much!!!


Friday, 8 May 2015

ara sempot

ni kisah sebelom kami bergerak ke jb ari jumaat hari tu :)
pagi2 dalam kol4pg nana dah call aku mintak hantar kan ara ke klinik sbb batok n sempot.
risau sbb nak g berjalan kan...kang kalau demam x best la plak

so kami bangun siap2 terus bawak kluar some beg2 baju sekali senang sekali jalan
terus amik ara n misi mencari klinik 24jam!
satu serdang kami pusing x de pon klinik yang bukak
dok pk2  nk ke equine, bangi o sg besi?
sg besi jek la...tawakal je la kalau kene pusing balik kan sebb x le nak lambat 
kol 7 kami dah nk kene gerak ke kl sentral.

naseb baik ade klinik 24 jam kat sg besi
Poliklinik  An Nisa.. ok selamat
sampai kene la menunggu kejap...doc bangun tdo hahahahaha
masok n amik gas untuk ara
amik sekali ubat2 utk standby kan.huhuhuhuh saspen2 pg2 nak jalan demam plak dia.

muke x macam budak demam kan...
naseb baik mood ara baik pg tu :)


ok da xmo demam k..kita nak jalan



jom jln!!!!mane????
singapore! yeyeyeyeyyey :)



Thursday, 7 May 2015

colour run um

26 April 2015 lepas kami berkesempatan join larian spektra yang dianjur oleh University Malaya
memang seronok! tp!!!!!
adoii mesti ade tapi kan....hahahahha
pada pendapat aku pihak penganjur kurang bersedia sbb 
penganjuran colour run seperti ini harus disertakan dengan kakitangan urusetia bersedia dan sportingmenjalankan tugas 
untuk membaling tepung warna tu!
ini tidak...duduk tepi jalan sekadar merenjis! aku ulang ye merenjis!!!!
mane nak happening dik non! kami bukan pengantin kot!
hahahhahaha bila da semua geram! masing2 sampai je kat checkpoint colour some serbu amik sendr colour2 yang ade & membaling sesame sendr..x kira gang ke x!
yessss baru happening!
tapi!!!!
tgk tapi lagi! hahahahaha
sampai check point terakhir pihak penganjur mula menyorokkan tepung warna
dan sesi merenjis berlaku sekali lagi!!!!!!!!
errrrrrggghhhhh nasib baik ade team dak2 cina yang degil main amik je sekotak tepung warna tu!!! so kami kutip sorang sikit tepung warna!
hahahahha jadi la dapat la untuk bg makeup sape yang masih bersih :) dan membaling2 kat orang lain..sampai pakcik polis pon kene baling hahahahah :)


kami #gangkakijalan ke um colour run
ni sebelum ye :)
nana ank buah incek am x dapat join sbb dah ade yang menumpang kat perot dia
hahahahahahahhaha tahniah dear!! yeyeyey ara dapat adik!!
tu next entry la ye :)

ni mase lepas 1st checkpoint! selesai direnjis! hahahahaahah
bersih weoolss tau!


ok ni da lepas next2 check point!
baru betol colour run kan...kan....hahahahahhaha
aku paling teruk sbb incek am terus tepek kaler pepel kat muka aku!
pasrah jek la hahahahahah





selepas :)
selesai 5km larian kali ni lotih muke memasing sbb panjat bukit cinta kat um tu!
eh betol ke nama dia bukit cinta ke incek am tipu aku????? hahahahahah

selesai :)
#gangkakijalan :)

nex larian sabtu ni! 9 mei 2015 :)
tapi x semua dapat join...yang penting aku ngn am akan join hahahahahahah 





our aniversary :)

yeyeeyeyeyeyey!!!!
bln mei bulan cinta kami cehhwaaahhh hahahahah
1 mei 2015 genap 6 thn usia perkahwinan kami :)
Alhamdulillah :)
masih berdua belum bertiga berempat dan berlima! soon
Insyaallah amin :)





Wednesday, 6 May 2015

5th rawatan di hkl

ok meh share sebelom terlupe!

alhamdulillah hrni pg2 aku da terpacak kat hkl sbb nak kan no giliran awal hihihihi :)
7.30 kami sampai terus ke O&G untuk jumpe doc.
persaan kami????? nebes gile!!! takot nya sampai x le tdo! risau sgt nak dapat keputusan hrni!
sampai2 terus ke kaunter pendaftaran gile semangat padahal kat kad appoitment da siap tulis kol9.
siap kene sound kat kaunter pendaftaran tu. Pn boleh pergi sarapan dulu ye..
nnt tgg kat bilik no 11..sebelom tu ambil tekanan dan berat ye pn :)
 xpe awal x kelamkabot kan...kan....
cik kak kaunter pendaftaran tu bgtau kat aku bilik appoitment pn tu lambat kol 9.30 baru ade doc..
hahahah ok!  aku sengih jek la..terus amik berat n tekanan darah sambil tersengih2..
baik tol mood aku pg ni...some aku tegur bagi salam n senyum hahahahaha
sampai incek am tegur confident level sayang ni tinggi sgt....
sampai d pon nk percaye semua bila tgk sayang hahahahahaha....
ok la tu d! bini d ni kan mmg minah sengih hahahahahaa

ok pas breakpes...aku terus tunggu kat pintu bilik 11 seperti yang disuruh oleh
cik kak kat kaunter pendaftaran td..
nebes nye ya Allah tuhan sahaja yang tau..
pestime bg kami nk tau ape sebenarnye kan! mau x nebes..jgn dikira brapa kali aku ulang alik masok tandas hahahaha poyo kan!
sempat syahdu syahdan ngn incek am...
walau ape pon keputusan ujian kita... kita terima seadannya ye sayang
hahahahhaha nak gelak pon ade! time situasi tu mmg syahdu la..bila ingt blk nk gelak pon ade!

tepat 9.30 no kami naik...Ya Allah kau permudahkan la...tu je yang aku cakap!
serius aku takot!! aku terlalu takot!
ketok pintu ade seorang doc perempuan cina ngn sorg nurse kat dalam
Doc Wong muda lagi :) cantek incek am kata ! hahahhaa eh melalut dah tu! hihihi

pas doc kenalkan diri dia pon interview sikit tanye balik mcm2...tulis2 kat dalam fail...
lepas tu dia suruh aku bangun da pergi ke bilik lain untuk scan!
ya ampun...aku dah mula risau kenape la plak ni...ujian2 sebelom ni x ok ke???
aku ikot je....pas scan masuk blk bilik sebelum ni. dan doc mula bg penerangan

SubahanAllah maha suci Allah Allahu Akbar!...
Alhamdulillah
bila doktor cakap u dua2 x de masalah
semua result ok dan menujukkan tanda positif :) semua ujian ok :)
tiap satu ujian diterangkan oleh doc  satu persatu
n semuanya good! bak kata doc.... Alhamdulillah

Allahu Akbar...mmg lege gila kami laki bini....
mcm buang batu berat atas kepala aku rs..kami bersyukur Ya Allah. Kau kirim kan kami ujian ini
mungkin belum masanya Engkau pinjamkan kepada kami anak surga Mu!

Tp pelik gak kan nape doc soh scan td??? aku ni semua nk tanye kan hahahhhaha
rupenye dok soh scan tu untuk tgk if ade cyst n tgk telur...ni somenya ok :)
Allahamdulillah..doktor pon bg penerangan next rawatan yang perlu pd kami berdua.

sebelom2 tu aku ade bincang ngn incek am untuk terus proceed iui sahaja! aku dah 31 kot nk tunggu bila lagi kan tapi doktor kata cuba dulu dgn pil kesuburan memandangkan kami berdua ok.

ala....ala....kalau time incek am kene masok utan mcm mane?? pil kesuburan ni ade time dia
incek am dah la sekali masok utan 2 minggu! ala...ala...tapi incek am kata x pe..kita pk positif dulu :)

ok lah..insyaAllah saranan doktor mst bersebab kan..ok kami ikot!
so proceed clomid dulu! ok doc kata tunggu next period!
period pertama terus kene call hospital.
datang pada CD2. p ospital untuk amik clomid :)
ok kene start diet blk!kene makan clean sahaja!
insyaAllah..tawakal..kita hanya berusaha selaganya telah ditentukan oleh Allah SWT kan :)
so always positif!

aku doakan semoga kita yang TTC ni always positif dan
semoga kita diberi peluang untuk melihat anak surga kita nnt :) insyaallah amin :)
cayok!

4th rawatan di hkl

ok lame nye aku tinggal kan cerita rawatan ni hahahahahahah
kali ke empat rawatan aku adalah untuk ambil darah & sperm test pada 12 feb 2015

lamenye makcik bln 5 baru terhegeh2 nk update bln 2 punye?? hahahahahha
ok sebenarnye kali ni x de la lame sangat..
semuanya sekejap shj aku cuma ambil darah pastu dah sudah boleh balk sambung koje :)

cuma incek am je kene wat keje keras sikit untuk ujian sperm dia :)
bilik yang disediakan oleh pihak hkl selesa ye + sejoK!
kuat yang amat econ dia...
eh ke kami yang nebes! hahahahahah

alhamdulillah selesai sahaja semuanye kami serahkan sample sperm nurse bgtau if ade ape2 dia akan call dalam masa 2 hr...so kami pon pulang dgn senang hati :)
n hospital x call pon sampai tarikh jumpe doktor so double senang hati. padahal dalam hati!
risaunye la hai :)

next appoitment! hrni 6/5 :)
hahahahaha boleh??? next entry eh !
chow