Pages

Thursday, 23 April 2015

selera gajah



jumaat haritu 
anak buah incek am, fiza blanje makan :)
so dok pk2 nk makan ape...memasing x mo p mall...
ok jom SS MUrni sudah!!! hahahahahahah

so terus pecut ke bukit jalil...sampai2 orang dah penoh! bila jek yg kosong kat Murni ni kan huhuhuhu

Korang jangan x tau demam aku yang x kebah2 dr rabu sampai hrni! 
tapi selera masyaallah kalah orang sihat
aku boleh abiskan 10 bijik karipap dalam satu masa!
hahahhahaha jangan terkejut! ni namo nyo domam2 selero gajah!
lantak la labu..nnt iols diet blk hahahaahahahahahah

air yang di oder hahaha
aku sekarang hantu kopi ais! yang lain x mo!

nasi goreng meletop! mmg meletop super pedas dengan hirisan petai
adoiii taip pon kecor!


yang ni fiza oder
mee raja seafood rsnye! gile penoh pinggan 
meeraja,kentang grg,chiken chop,pastu ade seafood yang digrill & goreng keropok lg
hahahaaahahaaa
ajk kongsi je oder dia x nk hahahah pengsan nak ngabiskan!

ok keyang!!!!!
bye :)

Wednesday, 22 April 2015

Projek DIY :)

ok
moh aku citer projek DIY kami  hrtu
masa p KWC hrtu jumpe satu kedai wallpaper :)
terus terpk nak salot peti ais pemberian kakak incek am kat kami 
memandangkan kulit da terkupas2 dan 
kedudukan peti ais kat umah kecik kami adalah mengadap ke ruang tamu sesuatu perlu dilakukan hahahahahaha
so aku bli satu roll PVC wallpaper 
xmahal pon RM38 sahaja untuk 10meter tau (45cm x10m ). banyak lg balance  kat umah sape nak angkat tangan!hihiihihihihihi
balik je excited terus kami pasang :)


ade arahan kat blakang ni ye :)


semasa proses :)
sebelom lupe nk amk !!! 
ampuuunn ye...excited lebih sampai lupe
hihihihihi kira aci la kan sbb baru tampal sikit jek :)

dah siap!!!!!!!!!
cun kan...x cun pon ckp cun gak!
hahahahahah

ok tips utk pemasangan pvc wall paper ni yang aku boleh share :)

  • pastikan ukur dulu tempat yang hendak ditampal kemudian potong-potong ikot sebelah belakang wallpaper ye sebb terdapat garisan yang memudahkan korang memotong lurus!
  • pastikan tempat yg korang nak tampal tu dilap terlebih dahulu, lebih baik kalau korang lap dengan air sabun- tujuannya apabila korang tampalkan wallpaper..korang le angkat semula masa nk aim tampal jika tersenget ke..tersalah ke! hati2 kalau korang x buat langkah ni kertas wallapaper akan rosak jika dibukak balik!
  • bila dah pastikan kedudukan wallpaper betol ambil tuala kering da gosok bagi meratakan permukaan wallpaper-langkah ni pon penting bagi mengelak terdapatnya gelembong udara dalam wallpaper yang telah ditampal nnt hasil nya x cantik dan wallpaper cepat rosak :)
  • sediakan pisau lipat atau cutter bg memudahkan korang membuat kemasan dibahagian tepi2 atau disudut2 lengkungan

ok bye! :)





Tuesday, 21 April 2015

fueling d'garden

ok kali ni aku nak cite pasal satu restaurant baru 
baru x baru la...hihihihiihii
"Restaurant fueling d'garden" 
ni terletak di jalan reko kat hentian kajang
senang sangat korang pusing sahaja hentian nnt korang akan nampak restaurant ni di sebelah kiri

gambo hasi curik dr ig fueling d'garden
aritu aku nak snap x dan lepak sampai kedai tutup hahahahhaahah :)

ape yang aku nak bgtau makanan kat sini sedap2 tau
mungkin dimasak dengan kasih sayang :) ye la chef dari air tangan ibu tokey kedai tu sendiri
aku dah berpeluang merasa minggu lepas
adoiii memang mengancam abis! menu yang aku sempat oder dan rsa hrtu mee rebus
addoiiiii mmg terbaik...kuah dia pekat & sedap!!

mee rebus

kakak ipo aku plak oder mee grg ketam

mmg terangkat rasa dia!

banyak lg menu yg menarik ade kat kedai ni...mmg aku datang lagi nnt!!! 
aku da siap skodeng menu2 terliur yang ade ig fueling d'garden ni !
korang pon konpom meleleh hahahahahahaahhaa

mee tulang  @ mee racun yang pemes kat batu pahat
dah korang x yah susah nak p jauh2 kat kajang pon hado! hahahahhaahhaha

prata telor :)

prata gulong :)
ade sayor & ayam dalam dia

maggi ketam :)


yang ni paling membuat hati tetambat
sbb dah lama x makan :)
sop tulang merah...korang x yah sesusah nak p singapore kat fueling d'garden pon dah ado tau
chef ni pon asal dia dr singapore :)




 menu yang boleh korang pilih

apa yang menarik juga kat restaurant ni jugak ade pilihan steam boat
tp aku lupe plak nak snap menu utk steam boat tu :)
tp apa yang penah aku dgr dr kawan2 yang lain sos steam boat dia sedap!!
nnt aku rs sendr dan bgtau korang ye :)

oohh ye...nntkan fueling d'garden
 dalam rancangan Jalan-Jalan Cari Makan nnt :)


fueling d'garden

alamat :12, Jalan Hentian 3,
 Taman Tenaga, 43000 Kajang, Selangor



Monday, 20 April 2015

sihat sebelom sakit

hai uols :)
minggu lepas minggu yang super duper busy! 
badan mak naik letih..
rabu lepas aku dah mula rs x sedap badan..tekak kering :(
khamis badan mula panas dan sesema 
tapi aku kuatkan jugak sbb khamis lepas kami jadi tuan rumah untuk majlis perhimpunan bulanan.
Jumaat mmg aku dah x larat + suara pon xde tp g koje gak 
sabtu & ahad mmg aku baring je..2hari ditarik nikmat bekata2..some jd x de mood
panasnye!! aku berpeloh2 tdo malam tp seseme :(
ni demam ape ni..ni demam rindu heheeheheheheheh :)

keadaan cuaca sekarang x elok! so korang2 jg kesihatan elok2
jgn banyak terdedah dengan keadaan luar sekarang
hrni pon aku masih demam batok & selsema
xpe lah...sakit tu penghapus dosa kan :)

cepat baik!! semangat masih kuat walau badan domam 
:)

Friday, 10 April 2015

rindu

entry layan perasaan
sbb arini nk  kene tinggal 2 mgg :(
selamat pergi & selamat pulang ye sayg!
miss u :(


Tuesday, 7 April 2015

~run~

hai uols
jadual running untuk 2015 :)
dan mula lah aku register 
hahahaaha aku suke register awal2 untuk elakkan dr penoh dan x dapat nk join
sendiri nanges
untuk bln april, mei dan jun

ok jom check it out!

APRIL
26 april 2015(ahad)
University Malaya
larian spektra University Malaya
ni utuk colour run kira macam main baling2 kaler tepong tu...
hahahaah enjoy o x nnt aku dah p aku update k :)
yang ni dah close pendaftaran sbb aku pon daftar masa bln december lg :)

MEI
utuk bln mei aku ade 2 larian...tamak kan...hahahahaha x pe satu awal bln satu hujung hihihi :)
first larian 
Pekerja Muda, 9 to5
pada 9 mei 2015 (Sabtu)
Persiaran Perdana Putrajaya

untuk register klik here


yang kedua 
TM fan Run
Team Malaysia ni mmg best!!!! jommm la uolssss
31 mei 2015 (ahad)
dataran Putrajaya Presint 3
pendaftaran masih ada tau! cepat!!!!
register here


JUN
Reach Out run
14 Jun 2015 (ahad)
Dataran Putrajaya Presint 3 :)
register klik here

so ape lagi jom la korang :)
kita meet up kat sane k...kalau terserempak halo2 k:)
jom sihat :)

SEGMEN : "Saya Nak Menang Baju T-Shirt Rekaan Instashop Kloseteers Apparels"

jom join segmen

 "Saya Nak Menang Baju T-Shirt Rekaan Instashop Kloseteers Apparels"

Syarat Syarat 

1. Follow blog Jurnal Setiausaha Lelaki (done!)
2. Buat satu entri bertajuk "Saya Nak Menang Baju T-Shirt Rekaan Instashop Kloseteers Apparels" (done!)
3. Letak gambar banner seperti di bawah dalam entri tersebut (done!)
4. Tag rakan rakan blogger anda (OPTIONAL) (done!)
kita nak tag 
5. Backlinkkan ke entri ini dan komen link penyertaan (done!)

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 
bulan cinta tuan tanah :)
1mei 2015 :)
so good luck!!!


p/s: 
to: syahmi
tshirt uols tu cantek sgt!  iols nk gak tshirt tu ye..ye...ye... hahahahahahah
sesi membodek sentiasa dilakukan mudah mudahan tuan GA bermurah hati lalu terbagi keTermenangan hahahahahahaaa :)

raikan cinta ~amli&jue~

ok mgg yang super duper busy nye
penat toksah nak cakap
hahahhaah kalah mak pengantin ye
ok ahad 5 april 2015
ade majlis menyambut menantu sedara incek am
 sempat la aku menolong ape yang patot
posing dulo sebelom buat koje hahahahhahahaha

sesi posing ngan pengantin

ok x banyak pon gambo..x dan nak bergambo
dah kata sengseng lengan baju hahahahaaaha

untuk amli & jue
selamat pengantin baru, semoga bahagia dunia dan akhirat
dikurniakan rezeki & dapat zuriat yang soleh & solehah
amin :)

Friday, 3 April 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah



yok join segmen blogwalking & hadiah betuah dr nisa :)


syarat yang mudah :)

1. Follow blog Nisa
2. Like page "Berhantu Nisa" 
3. Follow google+ Nisa  kalau ade :)
4Tulis entri yang bertajuk "Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah"
5. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini.
6. Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.


simple kan... :)
nisa nak shawl tu!!!! hahahahhahaha nampak2...nampak...sesi membodek disitu! hahaahahahhahaaaa
Thursday, 2 April 2015

kenangan zaman budak2-korang mesti ingat ni :)

Apa kenangan anda zaman menjadi budak-budak?
ni random yang aku terbace kat fb pastu aku tambah2 dr pengalaman aku sendr kecik2 hahahahahahahha...korang toksah nak tipu x pnah buat salah satu e hahahahahahaha
mst korang ingt some ni kecuali korang anak orang senang yang mmg g blk sekolah drebar anto..kat umah bibik buat some! hahahhahahahah iols ank org kampung :) x semua lalui pengalaman yang sama tp kebanyakkan nya hhihiihihih :) jom cek!

kat sekolah ~
  • berus gigi pegang cawan warna warni kat tepi longkang sekolah
  • kene p ospital ramai2 nk cabot o tampal gigi.. pastu suke sbb x yah masok kelas :)
  • minom susu kotak ~ program susu sekolah
  • cikgu nk marah mst guna pembaris kuning yang panjang tu xpon baling kapor atau duster hahahahahah
  • rubber/pemadam sekolah mcm2 gambo nk banyak2 sbb nak buat main lawan pemadam
  • tulis nama budak bising kat papan hitam hihihi budjet bagos kan
  • time rehat bli air sirap 10sen
  • kasot sekolah mst jenama Bata atau Jazz. Pastu tudung ade yang suke tudung senteng. kain senteng. baju senteng hahahahahahaahaaa
  • Lukis burung guna huruf 'm'.
  • Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.
  • kat sekolah nk tgg masok kelas main cop tiang, main tenteng, ceper,tutop botol, pepsi cola one two tree main kejar2 pastu duduk kan...kan...kan....
  • Koyak tengah-tengah buku latihan sebab nak buat kapal terbang, sampan, origami.
  • Kawan terpijak kasut sekolah, lepas tu pijak kasut dia balik.
  • Lepas abes peperiksaan akhir tahun, guna buku matematik buat main SOS. pastu bawak permainan donkey la monopoly la dam ular la hihihihi
  • keluar kelas lari g bli kat apek jajan luar sekolah
  •  Beli sharpener yang ada cermin sebab nak betulkan tudung, main pantul cahaya. Lepas tu tak bagi kawan tiup takut tumpul.
  • Tak bagi kawan korek pensel di kedua-dua hujung nanti mak mati.
  • pakai plastik buku letak kat anak tusung nak bg tudung kemas xpon pakai lilin hahahahahah
  • Masa sekolah ada orang bagi milo free, lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain beratur ambil lagi.

kat umah ~

  • cerite pemes time kita dulu, doremon, G-Force, Tranformers, Thundercat, Woody WoodPecker, chipmunks, ninja turtle, smurfs, gaban...ade gak ketika sibok dok tgk cite cina bersiri hahahaha.
  • g kedai bli eskrem 10 yang boleh patah tgh2 tu..xpom eskem malaysia, bli  cekedis, mamee, UFO Ding Dang KIKI Buble Gum & paling x lupe TIKAM hahahahah
  • lambat basoh kasot sekolah! basoh2 pastu bagi kering blakang peti ais
  • Buka kipas, cakap dengan kipas, nak dengar suara bertukar.
  • Naik kereta, tengok bulan, ingat bulan ikut kita.
  • Masa kecil fikir bentuk hati macam ni ♡
  • Tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia mati. bila main panas2 dok depan peti ais nak bg sejok badan 
  • Main belon sabun dalam bilik air time tengah mandi. 1 jam dalam bilik air.
  • Makan chewing gum. Lepas tu jilat sampul dia sebab nak tepek tatoo kat tangan.
  • makan gula udang ngn plastik2 dia sekali hihihiihihi
  • Hembus nafas kat cermin tulis 
  • Tuang air panas dalam piring sebab nak bagi sejuk, kemudian minum dalam piring.
  • Bila blackout, pakai lilin buat pelbagai aksi dengan bayang-bayang. paling best bila ade lektrik some berebut nak tiop lilin bg padam fefeling hari jadi hahahahahaa
  •  Susun kopok Super Ring pada setiap jari kemudian makan satu persatu.
Mesti korang yang penah lalui pengalaman yang ade ni ngh senyum2 kan...kalau x semua pon mst terselit satu hahahaahahaa...kita dulu Kalau dulu dapat makan KFC pon dah jadi satu kepuasan kan...mcm satu penghargaan bila abah bg bli Kepci...senyum meleret...ye la bkn org senang mane pon....budak2 sekarang Alhamdulillah hidup dalam kemewahan..nak ape semua dapat. eh dah tua sgt ke ade kenangan kecik2 hahahaha...lumrah la kan...usia semakin meningkat...zaman semakin berubah betol x?hahahhahahaah dah tok sah nk senyum sangat! 
Wednesday, 1 April 2015

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

terajin lak aku join GA kn :)

ok korg jom le ramai2 join mane tau rejeki kn :)



p/s: tuan umh iols nk shawl tu!!!! pllllsssss hihiihihihi

happy april & happy GST

happy april & happy GST uols


Jgn marah2 jgn masam2
GST tetap berlangsung walau kita merungut sebulan pon hahahahahahah
Hidop mesti diteruskan 
ayat pasrah sgt kan!!



hahahahahhahaha 

GIVEAWAY BY NURRUL


yok ramai2 join giveaway by nurul :)
syarat yang simple sahaja tau :)
selain mencube naseb2 bertuah kot2 terpilih...le tambah gang bloger :)
giveaway dr 29 mac hingga 13 april
Good Luck!

http://youismysoul.blogspot.com/2015/03/giveaway-by-nurrul.html
nk tag 

anne