Pages

Wednesday, 26 August 2015

omg my kg!

hrni monthly checkup kat kkia seri kembangan
Ya Allah ramai nye umat...aku sampai dalam kol 7.15am berator dah panjang dah
dapat no 20 tapi x la lame sgt tunggu
dalam 9.15 aku da siap some

kali ni checkup minggu ke 14 hanya amk Hb n jumpe nurse sajo
alhamdulillah hb masih ok 12.4 :)
syabas reha!!!
yang x best satu jek! mesin penimbang x bg kerjasama 
aku naik 3kg!!!!! 

gambar: sumber pakcik google


ok xpe..hahahhaa da ready nk pekak kan telinga
tapi kali ni dapat nurse yang baik sgt!!! xmarah pon...cuma dia pesan jek...naik banyak sgt ni 
kene naik 500gram ke 1kg jek sebln...sbb nnt dia akan plus minus kan dengan berat baby
kalau asik naik je cepat awok minom air gula nnt...
xmo!!!!!!!!!!
tapi dia kata kene minom gak sbb sejarah keluarga
mak den kan kencing diminati sesemot so kene minom gak hahahaha
nurse tu best sgt! ckp pon penuh sopan dan kelembutan
nak request nurse yang sama tiap2 bulan boleh????? hahahahhahahaah 
tapi dia tgk2 rekod kata oo00oo patot  la...xde alahan awak selera je ye...
hahahha ye selero gajah ni hahahha

nurse mula pesan cara makan yang boleh amik
n jgn lupe minom susu n mkn banyak sayur sayuran!
baek!! nurse jugak ingtkan aku kalau boleh jgn amk roti putih, kalau boleh elak amik  susu ibu mengandung dan  kurangkan makanan berasaskan tepung,...
sbb some makanan tu mempunyai kandungan gula yang tinggi...
ns pon kene kurang kan
baek la puan nurse saya ikot...kita tgok next appoiment nnt mcm mane ye....hahhahahahaa

doakan segalanya dipermudahkan ye! insyaallah amin :)

bye!

5 comments:

  1. kalo kena minum air gula, jgn ngelat eh... utk kebaikan reha gak (my fren siap bawak bekas air sorok air gula...bukan dia minum abis... huhuhuhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.insyaallah untuk kebaikkan kan :) ..masalah nye kita minum air kordial pon ssh nak telan...ntah bape lame la amik msnk ngabes kan nnt hahahahahahhahah

      Delete
  2. best betul kalau dapat nurse baik kan. Akk cam skeptikal sket la nurse kerajaan. tp skrg byk dah okay kan.
    Do take care..doakan kami2 berjaya juga conceive macam Reha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kekda nk request nurse same jek rs hahahahha mcm dpt...mimpi jek la..insyaallah kak! amin...semoga ramai lg yg menyusul pasni....yang penting kita berusaha kan.yg lain kerja Dia :)..n jgn lupe kita ada sesame kita :)

      Delete
  3. air gula mmg kena minum kalo umur lebih 25thn. huhuhu.. bertabahlah.

    ReplyDelete