Pages

Wednesday, 13 May 2015

uss singapore :)

*entry penoh gambo*

pakaje uss kami RM380/pax :)

sabtu 2/5/2015 pagi2 dah bangun 
semangat tol kami
6.30 dah terpacak kat lobi hotel sbb nk ke cafe untuk sarapan
bas akan grak kol 7.30am.
so aku siap2 bawak bekas makan sekali 
sbb nk bawak bekalan makanan
hahahahahah poyo kan...iye la mahal tu nak makan kat sane
lgpon kami kat sane sampai mlm...
so bawak le ape2 yg patot
bag aku mmg penoh ngn makanan siap tapau nasi grg lagi hahahahahaha

muke kenyang:) isi penoh2 dulu hahahahaha

siap sarap terus gerak ke singapore..jalan clear x jem pon...lepas kastam malaysia mmg clear dalam hati dah senyum ok mst sampai awal :)
tapi masa kat kastam singapore lambat...kitorg yg pakai pasport ok je...
settel je kastam aku terus tgg dalam bas..yang geramnye...
aa.. ni mmg aku betol2 marah...
ade satu group dalam bas aku yang gunakan group pass 
2jam sangkut menunggu ok!
sakit tol ati aku...x pasal2 membazir masa menunggu
last2 no city tour..kami hanya ke Merlion Park sahaja utk setengah jam
posing2 terus naik bas
sebb dah lambat nk ke uss...dah la hr minggu..org ramai...eeerrrr sampai hrni aku geram ngn group tu!
sshkan org kan....
masa kat merlion park



posing sahaja :)
tgk muke mek ara x bg mama dia bergambo sabo jela....
aku soh je nana g blakang menyelit hahahahah

dah jom uss :)
ok dah sampai :)
hello uss hahahahahah
tempat wajib kan kalau dah sampai...

masok je dalam even blom tghari tpi org dah penoh!
nak main ape pon kene tunggu 60-100 minit
adoiii so kami cari ape2 yang x yah nk menungu lama2 je
jujur aku kata kalau nk p makesure korang sampai awal dan kluar lambat
mcm x cukop je nak cover some permainan hu!

tgk nk p mane dulu n mane nk skip hahahahahahaa


ni bhg luar dr fast furious
gile ramai org x le nak mencelah ms ni last kitorg dukong je ara
sbb nk tolak stroler pon x de ruang :(

*transformers*
xdapat nak naik rollercoster dia :(
110 minit nak kene tunggu! ramai gile org beratur! amik gambo jek la 
pasrah!!!



*sesame street*
kami yang banyak over dr budak2 hahahahahah
kat sini pon best!





 *the mummy*
eh tol ke rs tol la the mummy x ingt la hahahahahah
kat sini mcm dapat tgk mumia2 ade yang kata seram
pada aku x....hahahhaahhaaa








*shrek*
ms kat shrek ni dapat tgk mcm wayang 3d
segala pergerakkan percikan dan gocangan kita dapat rs
hahahahahaha


*dinasour park*
kat sini aktiviti basah2 tau...pastikan bawak baju hujan ...kalau x bawak x pe..bli je kat uss ade jual tp 8dolar hahahahaha


*madagascar*
kat madagascar ni banyak yang fun2..lg2 untuk budak2 mmg best
hahahahaha
kira x terlalu ekstrem la


kami gak g ke live camera action 
kat situ pon best dapt rasa sendr mcm mne pembikinan filem dibuat
mmg real tau dengan ombak yang mcm nk tsunami tu dan percikan api terbakar..
siap ade kapal nk langgar lg hahahahah
tu la yang last sebelom kluar...lain2 some kene tunggu lama :(

ara mmg mood x baik je sepanjang kat sini
xmo dok dalam stroler asik nak suroh dokong
patah pinggang rs...dgn am langsung x mo...xpe la...bertabah lah nekchu 
ye.... huhuhuh 

sepanjang kat sini sampai keluar kami cuma beli dua keping roti hotdog dengan air sahaja tu pon abis hampir 40 dolar tau! hahahahhahaha

 nk jugak botol air ni! x kisah la...kalau pk2 bila tukar ke duit kita hampir rm60 pengsan terus hahahahahah


last b4 keluar

ape yang aku rs masa g sini
mmg korang kene kluar awal sampai sini awal2 pg...mcm kami banyak benda yang x dapat main
mcm rugi pon ade mmg abis satu uss kami pusing tapi x puas sbb banyak yg x dapat atau korang le amik ekspress pass so x yah tgg lama.
tambah duit sajo hahahahahahaha

uss singapore mmg best ade rezeki nnt nk p lagi n kali ni nak makesure ke situ sahaja
xyah nk singgah lain2 dah hahahahahahaha
ok bye uss:)

tips:
*pastikan sampai awal kat uss untuk cover some permainan
-kalau x amik pass ekspress
*bawak baju hujan dr sini if nak jimat :)
*bawak bekalan makanan atleast bawak le roti o biskut sbb makanan kat sane mahal!
*kalau takot kasut basah pakai sandal jerk
*bawak tshirt spare

kluar dr singapore dah mlm..masing2 da penat
so kluar je kami singgah kat pandan untuk makan malam
mmg mcm org kelaparan makan hahahahaha
sampai hotel da dkat kol 12 ape lg
ZZzzZzzZZZZZZ

*********************************************************
esok nye ahad 3/5 
kami check out awal dalam kol 9.30 sbb nak ke JPO
n x mo sampai KL lambat nnt :)
masa kat JPO x de gambo :) 
sbb gile shoping tgh sales ok! 
kebanyakkan nye 70%+10%
terbuntang jap mato aku! hahahahahahah siap berpecah dgn incek am lg
levis buy 2 free 1! hahahaha saje bg sakit ati kan
sempat la aku amik baju2 untuk aku ngn am 
bkn nak pakai sekarang pon simpan untuk raya...
hahahah eh raya awal kan?
aku mmg awal hahahahahah
nnt x pening nk pk :)
mcm budak2 kan hahahahah..xpe la...!hihihihihi
abis da jalan2
plan ngn diorg bln 8 ni kita jalan lg
kompol duit cepat! hahahahahaha









3 comments:

  1. rugi2 tak dpt main byk kat sana. aku ni dari sblm pregnant suci nk pegi uss tp tak terpegi lagi...

    ReplyDelete
  2. rindu USS. best kannn!!!! rasa nak repeatt tapiiii ongkos xdok HHAHAHHAA

    ReplyDelete