Pages

Tuesday, 12 May 2015

KL to JB :)

ok ni cerita kami ke uss singapore 
dengan pakej yang dibeli melalui facebook
Alhamdulillah kami dapat pakej yang murah ye RM380 
untuk 3hr 2mlm 
(pakje ni termasuk bas persiaran KL-JB-KL, hotel 2mlm, & tiket uss) 
murah kan! 
tp tu nnt aku bgtau next entry k

kalau ikot kan kami laki bini senang grak sendr 
dr pakej mcm ni.... sbb leceh kene ikot masa & jadual diorg
tapi sebb murah n jumlah kami ramai..
so xda hal...jom kita g!!!!!
Jumaat 1 mei 2015 sampi kl sentral pg tu dalam kol 8 pg..
naseb baik cepat..kalau x mesti sangkot jem dek kerana perhimpunan GST hrtu...tu pon masa kami sampai area masjid negara pon dah penoh dgn mereka2 yang bertshirt merah hahahahahaha...
dalam jadual bas persiaran akan gerak kol 8.45 pg..tp...jem nya jalan...mcm hari raya tau...biase la cuti panjang kan...kalau gerak ngan bas lg la..mcm2 ragam...itu ini...itu ini...kol 11 baru gerak! adooiii tension makcik...
sampai jb lebih kurang dalam kol5 mcm tu...
kematu montot dok dalam bas lame2
kami tdo kat sini untuk 2 mlm ni :)
good hope hotel :) 
di skudai agak jauh dr bandar JB

da sampai :)
 tgg nk check in...some penat perjalanan jerk! huaaargghh

lepas check in..masing2 naik mand, solat sbb malam nk kluar mkn
ni kene makan sendr (diorang bawakkan g ke setulang)
mkn mlm x include dlam pakej yang kami beli...
so dah bagi tau awal2 nak p mkn kat setulang :)
mmg x sabo dah sbb da some sbb lapo hahahahhaa..
terus call cousin incek am kat jb bgtau kami nk mkn kat setulang 
so le jumpa disana :)

muke2 kelaparan....hahahahah


ini kedai yang kami pergi mmg full..kami angkat meja ngn kerusi sendr tau
puas aku tinjau cari nama kedai x jumpe..
kedai ni lorong sebelah belakang dr deretan kedai yang panjang sebelah depan di stulang tu tau!

ok yg ni speacial kat sini :)
nasi grg seafood yang digoreng guna kuali beso mcm kuali bege tu!


muke lapo :)
tgk budak merajok ngade je dia sekarang nk dpt adik ni huhuhuu



ok nasi grg da sampai :) mmg sedapppppp!
makan ngn ikan bakar & sotong bakar
kenyang gila....
tq zamri sbb taja makan malm kami mlm tu! :)
total makan mlm kat sini utk 14 org RM238.00
mmg puas hati!

dah keyang x p mane blk hotel terus tdo :)
ready utk esoknye
USS :)!!!!!!!!


3 comments:

  1. 380 tu sorang ke 2 org.. agak berbaloi tu beb.

    ReplyDelete
  2. hotel tu dengan ngan umah kita kat JB... ngeeee... tempat makan kat stulang tu memang sedap banget kalau lik sana mesti makan kat situ... chinese style gitu.. nnt sambung k tak sabau nak baca

    ReplyDelete
  3. adeh...mau kebas dok dlm bas lama2... eh...ryme la pulop :-P

    ReplyDelete