Pages

Wednesday, 6 May 2015

5th rawatan di hkl

ok meh share sebelom terlupe!

alhamdulillah hrni pg2 aku da terpacak kat hkl sbb nak kan no giliran awal hihihihi :)
7.30 kami sampai terus ke O&G untuk jumpe doc.
persaan kami????? nebes gile!!! takot nya sampai x le tdo! risau sgt nak dapat keputusan hrni!
sampai2 terus ke kaunter pendaftaran gile semangat padahal kat kad appoitment da siap tulis kol9.
siap kene sound kat kaunter pendaftaran tu. Pn boleh pergi sarapan dulu ye..
nnt tgg kat bilik no 11..sebelom tu ambil tekanan dan berat ye pn :)
 xpe awal x kelamkabot kan...kan....
cik kak kaunter pendaftaran tu bgtau kat aku bilik appoitment pn tu lambat kol 9.30 baru ade doc..
hahahah ok!  aku sengih jek la..terus amik berat n tekanan darah sambil tersengih2..
baik tol mood aku pg ni...some aku tegur bagi salam n senyum hahahahaha
sampai incek am tegur confident level sayang ni tinggi sgt....
sampai d pon nk percaye semua bila tgk sayang hahahahahaha....
ok la tu d! bini d ni kan mmg minah sengih hahahahahaa

ok pas breakpes...aku terus tunggu kat pintu bilik 11 seperti yang disuruh oleh
cik kak kat kaunter pendaftaran td..
nebes nye ya Allah tuhan sahaja yang tau..
pestime bg kami nk tau ape sebenarnye kan! mau x nebes..jgn dikira brapa kali aku ulang alik masok tandas hahahaha poyo kan!
sempat syahdu syahdan ngn incek am...
walau ape pon keputusan ujian kita... kita terima seadannya ye sayang
hahahahhaha nak gelak pon ade! time situasi tu mmg syahdu la..bila ingt blk nk gelak pon ade!

tepat 9.30 no kami naik...Ya Allah kau permudahkan la...tu je yang aku cakap!
serius aku takot!! aku terlalu takot!
ketok pintu ade seorang doc perempuan cina ngn sorg nurse kat dalam
Doc Wong muda lagi :) cantek incek am kata ! hahahhaa eh melalut dah tu! hihihi

pas doc kenalkan diri dia pon interview sikit tanye balik mcm2...tulis2 kat dalam fail...
lepas tu dia suruh aku bangun da pergi ke bilik lain untuk scan!
ya ampun...aku dah mula risau kenape la plak ni...ujian2 sebelom ni x ok ke???
aku ikot je....pas scan masuk blk bilik sebelum ni. dan doc mula bg penerangan

SubahanAllah maha suci Allah Allahu Akbar!...
Alhamdulillah
bila doktor cakap u dua2 x de masalah
semua result ok dan menujukkan tanda positif :) semua ujian ok :)
tiap satu ujian diterangkan oleh doc  satu persatu
n semuanya good! bak kata doc.... Alhamdulillah

Allahu Akbar...mmg lege gila kami laki bini....
mcm buang batu berat atas kepala aku rs..kami bersyukur Ya Allah. Kau kirim kan kami ujian ini
mungkin belum masanya Engkau pinjamkan kepada kami anak surga Mu!

Tp pelik gak kan nape doc soh scan td??? aku ni semua nk tanye kan hahahhhaha
rupenye dok soh scan tu untuk tgk if ade cyst n tgk telur...ni somenya ok :)
Allahamdulillah..doktor pon bg penerangan next rawatan yang perlu pd kami berdua.

sebelom2 tu aku ade bincang ngn incek am untuk terus proceed iui sahaja! aku dah 31 kot nk tunggu bila lagi kan tapi doktor kata cuba dulu dgn pil kesuburan memandangkan kami berdua ok.

ala....ala....kalau time incek am kene masok utan mcm mane?? pil kesuburan ni ade time dia
incek am dah la sekali masok utan 2 minggu! ala...ala...tapi incek am kata x pe..kita pk positif dulu :)

ok lah..insyaAllah saranan doktor mst bersebab kan..ok kami ikot!
so proceed clomid dulu! ok doc kata tunggu next period!
period pertama terus kene call hospital.
datang pada CD2. p ospital untuk amik clomid :)
ok kene start diet blk!kene makan clean sahaja!
insyaAllah..tawakal..kita hanya berusaha selaganya telah ditentukan oleh Allah SWT kan :)
so always positif!

aku doakan semoga kita yang TTC ni always positif dan
semoga kita diberi peluang untuk melihat anak surga kita nnt :) insyaallah amin :)
cayok!

4 comments:

  1. keep it up reha.
    Akk sker geng ttc yang positip cemni!
    Akk doakan semua dipermudahkan.

    p/s :
    Bila tahun akak nk buat iui ni entah lah.. pemalas lipas. kalo reha 31 thn, akk dah 36 okeh thn ni. 36??? huwaaaaa (T____T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah kekda! semangat ngah ade ni kene teruskan..hihihiihihi

      Delete
  2. good luck..chai yo' reha... aku doakan ko berjaya...aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah muzai :) kita hanya berusaha kan..segalanya ketentuan yang di atas. semoga Dia memberkati usaha kita semua amin :)

      Delete