Pages

Wednesday, 22 April 2015

Projek DIY :)

ok
moh aku citer projek DIY kami  hrtu
masa p KWC hrtu jumpe satu kedai wallpaper :)
terus terpk nak salot peti ais pemberian kakak incek am kat kami 
memandangkan kulit da terkupas2 dan 
kedudukan peti ais kat umah kecik kami adalah mengadap ke ruang tamu sesuatu perlu dilakukan hahahahahaha
so aku bli satu roll PVC wallpaper 
xmahal pon RM38 sahaja untuk 10meter tau (45cm x10m ). banyak lg balance  kat umah sape nak angkat tangan!hihiihihihihihi
balik je excited terus kami pasang :)


ade arahan kat blakang ni ye :)


semasa proses :)
sebelom lupe nk amk !!! 
ampuuunn ye...excited lebih sampai lupe
hihihihihi kira aci la kan sbb baru tampal sikit jek :)

dah siap!!!!!!!!!
cun kan...x cun pon ckp cun gak!
hahahahahah

ok tips utk pemasangan pvc wall paper ni yang aku boleh share :)

  • pastikan ukur dulu tempat yang hendak ditampal kemudian potong-potong ikot sebelah belakang wallpaper ye sebb terdapat garisan yang memudahkan korang memotong lurus!
  • pastikan tempat yg korang nak tampal tu dilap terlebih dahulu, lebih baik kalau korang lap dengan air sabun- tujuannya apabila korang tampalkan wallpaper..korang le angkat semula masa nk aim tampal jika tersenget ke..tersalah ke! hati2 kalau korang x buat langkah ni kertas wallapaper akan rosak jika dibukak balik!
  • bila dah pastikan kedudukan wallpaper betol ambil tuala kering da gosok bagi meratakan permukaan wallpaper-langkah ni pon penting bagi mengelak terdapatnya gelembong udara dalam wallpaper yang telah ditampal nnt hasil nya x cantik dan wallpaper cepat rosak :)
  • sediakan pisau lipat atau cutter bg memudahkan korang membuat kemasan dibahagian tepi2 atau disudut2 lengkungan

ok bye! :)





4 comments:

  1. reha, cantik! n kemas u all buat ni :-)

    ReplyDelete
  2. wow! nampak mcm peti ais baru lerrrr......teringin plak nak try buat....

    ReplyDelete
  3. wah hebat ni...nk buat jg ah. bak sini lebih wallpaper tu.. kahkahkah

    ReplyDelete