Pages

Thursday, 26 February 2015

2nd apoiment di HKL :)

ok meh sambung cerita rawatan sebelum aku terlupa dan terlupa
hahahhahaha

ok appointment  kami adalah pada 27 Januari 2015 jam 11.30 pagi :)
so pagi tu kami sampai awal dalam kol 10am..naik moto kan so dekat dan cepat hahahha
kami breakpes dulu kat medan selera
dalam kol 11 kami ke KLINIK REPRODUKTIF :)
sampai je..aku bgtau nurse yang temujanji kami hrni :)
so nurse mintak ic kami suami isteri untuk bukak fail. fail akan dibuka atas nama isteri ye :)
lepas tu amik timbang berat badan dan tinggi
tepukkan untuk diri sendr sbb berat aku 63kg :) dengan tinggi 162cm so bmi normal sudah...
tp nk turun lg hahahahahahahaa

lepas selesai kami disuruh ke Klinik untuk amik darah
selesai amk darah balik semula ke klinik reproduktif dan masuk ke satu bahagian disebelah kanan dr pintu masuk untuk di interview

nurse akan tanya mcm2 perkara ye sejarah kesihatan keluarga, kesihatan diri, merokok atau tidak, pernah menjalani pemedahan atau tidak..tarikh period..period datang mcm mane..kekerapan hubungan suami isteri dan mcm2 lagi la..tanye sorang2 ye..lepas isteri baru suami pulak hhahahaaha

Nurse akan cerita proses memulakan rawatan satu persatu..hospital akan bagi 3 kali percubaan untuk iui dan jika x berjaya boleh proceed ivf. Untuk IVF nurse ingkatt supaya bersedia dari segi kewangan dalam 5k :) baikkkk puan nurse insyaallah kami bersedia andai itu takdir dan rezeki kami..semua orang kalau boleh nk secara semulajadi kan tp andai kata itu sahaja jalannya kami reda...insyaallah  nurse gak pesan supaya kekalkan berat badan atau kurangkan kan lagi sbb prosedur iui,berat badan memainkan peranan.

selepas tu kami diberi borang2 rawatan yang perlu kami selesaikan sebelum jumpa dengan doktor. Semua tu prosedur biase bagi memulakan rawatan. Borang yang nurse bagi masa tu amk darah pada CD 2-5  borang amk darah masa CD21 borang HSG (pada CD7/8) dan borang Sperm Test.
Sbb kebetulan 27 jan adalah hari ke 5 period aku terus amk darah kali kedua untuk borang CD 2-5
adoiii 2x kali untuk hari tu...hahahahahahahah.
Selesai sahaja kami disuruh ke tempat XRAY untuk dapatkan appoitment HSG.  dan sekali lagi kami dipermudahkan XRAY HSG boleh buat pada 30 jan 2015 hari jumaat kol 9.30pagi.
Alhamdulillah. nnt aku cerita pasal HSG ye :)

2 comments:

  1. Alamdulillah...smg Allah terus permudhkan utk step yg seterusnya...

    ReplyDelete