Pages

Tuesday, 24 February 2015

1st Rawatan di HKL :)

Bismillahirahmanirahim :)

salam  uols :)

ok aku nak kongsikan rawatan aku dalam perjalanan TTC :) yang masih baru ini :)
mane la tau ade yang macam aku gak tercari2 permulaan bagi memulakan rawatan
so mane tau ape yang aku kongsikan harini akan jadikan sebagai panduan untuk yang lain jugak
insyaallah :) kita hanya sekadar berkongsi sahaja..amik yang positip..positip jek tau...
x mo pk negatip..negatip.. hihihihihihih

23 Januari 2015 - Jumaat

kunjungan pertama aku ke hkl untuk rawatan bersamaan
hari pertama period aku untuk tahun 2015 :)

kenapa hkl?????
aku ade sebab aku sendr kenapa hkl..bkn serdang...bkn kajang...bkn putrajaya.. o hukm o LPPKN
sebenarnya sama jek semua tu semua nye hospital kerajaan yang akan sinonim dengan LAMBAT & LEWAT
tp x pe...iols kan  kakitangan kerajaan jugak..so as kakitangan kita pon tahu kan kenapa jd lambat dan lewat...so jgn nk pertikai sgt ye...sbb orang banyak cakap jek..tanpa kaji dan berpikir hahahahahahaa
Tp seeloknye sebelum memulakan rawatan kesuburan ni kita kene fikir baik-baik
x kisah la sebenarnye nak buat kat hopital kerajaan ke swasta yang penting POKET!!
kalau ade rezeki lebih ape salahnya kan ihihihihihi :)

alhamdulillah kunjungan kami buat kali pertama
semua nya lancar sahaja...pagi tu aku dengan incik am  gerak dalam kol 10am
kami sampai di hkl naik moto jek...senang sbb banyak yg aku bace dr blog2 lain hkl ssh paking
mula2 mencari2 jugak lah kami yang mmg x pernah ke hkl ni....
abis satu hospital kami pusing hahahahahahahah..dan bertanya... 
rupa-rupanya Bahagian O&G di Hospital Bersalin tetapi bukan disini ye tempat nya...
hahahahah...dibahagian belakang Hospital Bersalin di KLINIK REPRODUKTIF
Klinik ini tertutup dengan cermin gelap

Masa sampai masuk je tempat ni sunyi dan kosong hanya ade nurse 3 orang sahaja.
Alhamdulillah kami disambut dengan senyuman mesra ye.. :) x semua nurse kat hospital kerajaan tu garang2...xmo..xmo pk negatif...x semua setandan pisang tu semuanya busuk kan...hihihihihi..mungkin yang marah tu sbb diorg stress kan....mcm korang x pnah stress hahahahaha

so aku serahkan surat rujukan doktor dan GL kepada nurse tu :)
oo lupa untuk pasangan yang pertama kali nak mulakan rawatan perlu dapatkan surat rujukan dari doktor ye...surat rujukan dari klinik kerajaan kalau anda bawak surat rujukan dari klinik swasta harga rawatan yang dikenakan adalah berbeza,,,dalam erti kata lain mahal ye :) ala x ssh pon g je klinik kerajaan mane2 pastu bagi tau nurse yang anda nk buat rawatan kesuburan..nnt dia interview sikit dan buat surat..buang rasa MALU kalau nk ape2..yang penting USAHA :)

pastu nurse terus amik surat2 tu dan bagi tarikh untuk first apoiment dan bukak fail pada
27 Januari 2015 kol 11.30pagi.

so balik  dengan senyuman hahahahhaaaa..pasni aku update ape yang berlaku pada 27 jan 2015 ye :)

ok secara ringkas nye kalau nk mulakan rawatan :)

1St amik kira POKET anda
 da tau keseimbangan dan ketebalan POKET????
2nd decide nk buat rawatan dimana HOSPITAL KERAJAAN /SWASTA
dah ade tempat???
3rd
A -HOSPITAL KERAJAAN - Boleh dapatkan surat rujukan dari mane2 klinik kerajaan dan GL (bg gov servt)
B- HOSPITAL/KLINIK SWASTA - Boleh terus ke klinik pilihan anda dan buat temujanji..yg lain iols x tau ihihihihihihii

pastu boleh la ke mane2 hospital kerajaan yang anda rs mudah bagi anda :)
ok semoga bermanfaat :)


5 comments:

  1. untung pegi hospital kerajaan sebenarnya... sbb govt subsidise belanja rawatan. lambat tu sebab ramai patient... x pe, yg penting kita usaha kan :-)

    ReplyDelete
  2. Kebaikan hospital kerajaan dalam rawatan kesuburan (TTC) dari segi banyak benda diberi subsidi dan ada yang percuma. Cuma dari segi doktor yang khas pantau kita dari awal sampai abis rawatan memang small chances la....kejap dapat doktor HO, kejap dapat doktor pakar...bertabahlah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...hihihi tu antara sebb kenpa hkl :) insyaallah servis di hkl sekarang semakin baik...tp nasib2 jugak sebenarnya :) insyaallah kita yang berkehendak kene la sabar dan tabah kan sis :)

      Delete
  3. Seronok baca pgalaman sis buat iui....hrp kuat la smgat sy nk buat...

    ReplyDelete