Pages

Friday, 9 January 2015

~sept~

sebab aku pree saat ni..moh le settel kan update :)

ok utk sept 2014 banyak kenangan manis yang berlaku :)
yang pahit pon ade gak...tp x ingt dah hahahah...biase lah kita ingt yg sweet2 gula2 jo :)

sept 2014 buat pertama kali nye join fun run
hahahahahaha...biase la jakun tahap cipan kan...kate pes time :)

ok kami join Alliance Pace Run Fie atau dalam cakap senang nye
selfie run... mmg terbaik!!! tahun 2015 kami nak join lagi... 
jom layan gambo kami berlari sambil berselfie hihiihhi

mula 6.30 pg kami dah tercongok kat bukit jalil..mmg full!


 ok let's start :)

setiap check point disediakan booth utk bergambo :)

kami berlima aku encik am, kakct, syima n nora pagi tu :)






mmg kami x lepas kan peluang setiap check point mst begambo kecuali kt tempat buih2 sabun ...hahahahah sbb x mo basah..blk kan nk ngeteh...hahahha













ok da tamat larian...kene selfie gak..bukti tamat larian hihiihi :)


Mgg depannye plak sebelah ptg kami menjelajah berjalan ke Taman Botani Putrajaya...
Best gak fun2 ngn family sebelah incik Am...


nana, kak eda (my sil) adik pija, ara n me :)



sempat jugak la kami pusing2 naik boat kat situ:)

naik boat dari taman botani lebih murah dari naik boat di kawasan masjid putrajaya
rm10 jek :) dalam setengah jam pusing2 tasik hihhhi :)


Sept 14 !!! my boypren besday...
Happy besday abah :) Along sayang abah!! sampai hujung nyawa Along.. 
Terima kasih sbb abah sentiasa ingin membahagiakan semua anak2 abah walau some ade kehidupan sendiri... Saya abah :(


Larian Kedua utuk kami laki bini...
gigih x aku tahun 2014 ??hahahahah kalau korang nak tau...aku gigih berlari n diet hujung 2014 kira cincai bln Sept la aku mula berdiet...cik mok nk turun berat badan :)
kalau korang perasan aku ade wat entri risda weight down sebelom ni...dengan berat aku 73kg...tp korang tau bkn 73kg o turun pada penghujung nya.. 
tp!!!!! 75 kg!!!!!
oh !!!! nak nanges nk pitam cik mok...hahahahhahaha xpe kali ni aku betol2 usaha utk capai target aku..bkn angan2 tahi kambing dah hahahahahahah

adoiiii panjang dah melalut ni....ok larian kedua kami laki bini ialah
Larian Hijau MPSJ 
incik am masok utk 10km tp larinye jd 12 km...hu pancit ko!!!
masa yang dapat adalah 1 jam 12 minit
oklah tu sayg pengalaman pertama hihihihih

iols??? fun run sudah hahahahahaha


b 4 larian bermula :)


after tamat :) 
berdua jo so amk gambo sesorang hahahaha :)


SEPT jugak bulan gumbira utk perkhidmatan aku sbb aku dapat
APC :)
yeeaaahhh alhamdulillah..berkat usaha menggalas tanggungjawap...semoga next2.n.next2 year akan tercalon lg hihihihihihi




n last untuk SEPT 2014 kami berkesempatan ke 
International Horse Show
di Kelab Lumba Kuda Selangor

Panas yang amat la hai hari tu...naseb baik kami gerak seawal 9am..
biase la aku ngn incik am kalau xtvt kami x sah x bawak sekampung hahahaha
idok le sekampung tp dengan kakak2 n anak buah dia sekali...baru syok!! ramai2 kan seronok...
hihihi :)


 mek ara takot horse 
 cik mok... dah kurus sikit hahahah masa ni seingat aku 72 kg :)

us :)


0 comments:

Post a Comment