Pages

Monday, 16 November 2015

tak perlu kecoh bila baru disahkan hamil????? x yah nk retis sgt!

ok setuju sangat dgn pendapat kat neen ni!

jom bace! semua ade pendapat masing2 tapi serius aku sokong ape yg kak neen tulis!
x yah nk retis sgt!
hahahahahhaha

semua yang kita ada miliki milik Allah!
always remember!

 entry kak neen :)
bace entry  bawah ni :)
Friday, 13 November 2015

epi & ayu wedd

alhamdulillah
7 Nov 2015 sabtu lepas
cousin aku selamat dinikah dgn pilihan hatinya ayu.
sgt cantek! even kenal dalam masa yang singkat. sesi perkenalan diorg sgt romantik ok..
sama2 kaki hiking...so percintaan bila berjumpa di gunung Datuk.
alhamdulillah Allah pertemukan jodoh mereka cepat. aku gerak dari kampung pg2 sabtu tu ke Jasin Melaka untuk majlis akad nikah epi.
x larat nak tido homestay ramai2..so aku dicede gerak dr umah mak kat segamat je senang. Alhamdulillah sekali lafaz sahaja sepupu aku selamat jd suami orang.

Selamat!Alhamdulillah :)



Makyong wajib ade kan :)

aku rasa some da kembang semangkok dah!
nk amik gambo pon malas hahahahahha :)

masa sanding sebelah pihak ayu :)

selesai je jamuan makan pg tu selepas nikah aku terus gerak ke kl x tunggu pon majlis sanding sbb am ade game bola ptg tu...xkisah sgt...sebb nk rest memandangkan ahad esoknye akan berlangsung majlis pihak lelaki plak kat senawang.



tgk diorg sanggop naik atas gunung datuk untuk amik gambo
kenangan tempat perkenalan diabadikan dihari bersejarah mereka :)
so sweet!!!!!!!!!!!!!


8 november 2015 (ahad)
pagi2 tu aku terus gerak ke senawang dgn mak, abah n adik beradik ke rumah moksu aku
sampai pon awal lagi. tujuan kitorang nk kumpol anak beranak mak ramai2
sbb mak aku dari kelantan dan datang dr keluarga beso...
mmg susah sgt nk jumpe semua...ye la semua dah ade keluarga masing2 mmg xpnah dapat kumpol some.,..sepupu2 aku pon merata kat kl ni tapi kekangan masa kan...ceh alasan je some tu...nak seribu daya kan...tp serius bila da berkeluarga ni mmg ssh sgt nak dapat satu masa berkumpul balik...time ni lah kitorang pakat jumpe ramai2..mmg riuh sakan! seronok sgt! sampai ade yang dah x kenal pon ade...hahahahahahhaahha


 
sebahagian #cucucicittok lijoh
yang tengah2 pengantin tu lah satu2 nya atok yang aku ade sekarang :)
sebelah mak...sebelah abah mmg 2..2 dah x de :(


tahniah!
persandingan sebelah lelaki


 last! wajib gambo pengantin lama yang sentiasa baru ni hehehehe
me :)
kembang!!!!!!!!!!

to epi & ayu
kami doakan semoga ikatan suci yang terbina antara korang ni kekal ke jannah!
semoga sentiasa berbahagia & cepat2 dapat zuriat! insyaallah amin!














Wednesday, 28 October 2015

~wW~

Fikir sebelum berkata-kata...xde manusia yg sempurna di bumi Allah semua hanya pinjaman sementara dariNya...bersyukur kerana Allah memilih kamu sebagai pemegang amanah dr Nya & jgn sesekali mempertikaikan rezeki org lain ;) ayat mudah- jgn jd penyibuk hehehehe...smile!! Peace!!

Tuesday, 27 October 2015

~mood sayu~

hari ni monthly checkup kat HKL
alhamdulillah dipermudahkan dan some ok

tapi arini x mo cerita checkup nk cerita kejadian selepas checkup
huhuhuh masa aku tunggu giliran kat farmasi pas settel checkup tu
aku nampak ade pasangan ni dr Klinik Reprodukif..
Klinik dimana aku pon pernah keluar masok dulu..Klinik yang menyimpan sejuta impian setiap pasangan yang mengunjungi nya....

apa yang terlalu sayu n mengusik sangat jiwa aku ni adalah kerana tangisan si isteri...
mata merah menahan tangisan..tapi sesekali tetap keluar juga ke pipi nya.

aku x tau kenapa..aku x tau apa yang berlaku..tapi hati ni seolah2 meneka sahaja..

secara kebetulan aku duduk bersebelahan pasangan ni semasa tunggu giliran untuk amik ubat
telinga ni terdengar si suami memujuk si isteri supaya sabar dan bertenang
kata suami xpe nanti kita tgk mcm mane bulan depan..kita cuba lagi...
setakat tu aje yang aku dengar
tapi hati aku terlalu sayu melihat air muka si isteri..hati ni sayu melihat air mata dia...

 Ya Allah sedih nya...seolah2 aku dapat rasa apa dia rasa!

tetiba mata dia melihat buku pink ditangan aku... terus mengalir laju air mata si isteri lagi
terus aku sorokkan buku tu dalam beg..x sampai rasa hati ni melihat dia menangis dan terus menangis

aku terus bagun berdiri jauh dr dia
dan kebetulan no untuk ambil ubat dah panggil..laju2 aku amik ubat dan terus berlalu
sambil mata melihat dia masih bersedih

Ya Allah...aku x tahu ape masalah si isteri tu..tapi aku berdoa kepada Mu
kau permudahkan lah segala urusan mereka Ya Allah...

Thursday, 22 October 2015

Checkup 22weeks & Ujian MGTT

rabu checkup kat kkia 
pengalaman pertama  ujian MGTT atau ckp senang nye minum air gula
punye la tabah aku google pasal minum air gula hahahahahha

kebetulan hari semlm mmg ramai yang jalani prosedur yang sama...aku sampai kat kkia dalam kol 7.10pagi tp dapat no.38 bertabahlah ye :)
nurse panggil untuk amik darah pon dah kol9 pagi
si kecit pon da bergelodak kat dalam menunggu hahahahah

oklah bagi yang pertama kali nk jalani ujuain MGTT ni mcm aku yang kosong ni meh nak share pasal ujian MGTT ni

ujian MGTT adalah ujian untuk mengesan kadar gula dalam darah ibu hamil.

Siapa yg kena buat MGTT ni ????
*Ibu hamil 
*Berusia 25 tahun keatas - confirm!
* Family history ada kencing manis - confirm! sbb mak aku penghidap diabetes!
* Berat badan berlebihan- x sure sbb berat badan dah ok sekarang & terkawal :)
 
Bila kena buat MGTT?????
Awal, pertengahan dan peringkat akhir kehamilan (1st  trimester, 2nd trimester & 3rd trimester), tapi ada yang kata cuma minggu ke 20 dan 28 sahaja (5 bulan & 7 bulan). adik aku dah buat masa 13 weeks lg
aku plak dah 22 weeks baru buat.. ikot tempat checkup kot hehehehe
 
**Prosedur MGTT**

*nurse akan maklumkan untuk kita puasa dari kol 10 malam sebelum checkup tu sampai pagi amik darah tu..minom air masak x pe hehehehe
* nurse akan amik darah sebelum minom air gula then dia akan suruh minum 200ml air gula yang memang manis melekat kat tekak.....hahahaha sbb pekat likat.kalu kat tempat aku kat kkia seri kembangan ni x de perisa ye yang kosong je...tapi ade sesetengah tempat ade perisa oren & anggur
Untung ler heheheheh
* settel minom kene dtg semula 2jam selepas tu untuk amik darah sekali lg. Dalam masa 2jam korang masih kene puase tau jgn makan..tapi boleh la kalau nk bilas air masak sikit2 je nurse pesan...jgn ngelat...o muntah sbb x pasal2 nnt korang kene repeat balik! nk????? mmg x la kalau aku hahahahaha
* siap je boleh la balik sbb bkn tau keputusan haritu jugak pon...nurse maklumkan kalau ade yang x kene dgn result diorang akan call untuk repeat balik kalau keputusan ok..next checkup akan tau...bertabahlah ye :) aku pon x tau bape keputusan air gula aku... bedebar gak kalau tipon berbunyi hahahahah....
 
**Tips untuk elak muntah**
*Masa minum tu  Teguk sekali banyak..aku minom dua kali teguk abes hahahahahahah
*Mind Set kene betul..pk je air tu sedap mst jadi hahahahahah
kalau dah berjaya habiskann korang x muntah, jangan nak belagak dulu tau sbb  ada 2 jam lg untuk tahan diri dari muntah. aku pening sikit lepas minum tu sampai mempengaruhi jugak bacaan Bp aku hahahah xpasal2 3 kali amik bacaan baru ok!
* Lepas minom tu sebaik nye korang rehat.mcm aku aku lari sok dalam kete diam2 sbb aku x tahan tgk ramai sgt yang muntah kat luar. baik aku dok kat kete jek hehehehe 

alhamdulillah checkup kali ni nampak some ok
yang x ok HB plak dah....aku tau kenape..sbb dalam masa 2 minggu tu aku kurang makan sayur bayam+ stok kurma da abes.so sbb Hb turun hr ni aku bawak setong kurma hahahahaah padah sendr...

jom kongsi makanan-makanan yang boleh membantu untuk naikkan HB :)
 *Daging merah 
*Brokoli 
*Pisang
*Kerang
*Telur kuning  
*Buah Delima 
*Kurma 
*Kismis 
*Kekacang  
*Hati 
*Bayam 
*Oat 
 *Madu

semoga berhasil untuk selasa depan ni sbb selasa ni pon akan amik HB kat HKL heheheehh tunggu dan lihat nnt :)

POSTPONEMENT OF THE BATIK FUN WALK 2015




pagi ni bukak2 email dapat ni!

bagus jugak tindakan pihak Yayasan Budi Penyanyang yang postpone event ni memandangkan keadaan cuaca yang berjerebu x tentu keadaan dan masa sekarang
sekejap elok sekejap idok... baik postpone dari batal,,,
ingt bayar pakai daun ke...kitorang da burn 2 event sebelom ni sebab jerebu

batal ok! 
burn mcm tu je duit huhuhuhuu 
satu2 event da la bayar rm 50-70!
kalau tangguh ade gak maaf nye! da x yah pk kan.. wat  semak kepala jek pk :)

kita yang x bernafas guna paru2 ni la yang jd mangsa2 nya
lemas bila terpaksa berada diluar pejabat
nk keluar kemana2 pon kene pikir 3 4 ratos kali huhuuhuhuhu


ape2 pon yang penting kita kene sentiasa jaga kesihatan diri kita sendr..

**sentiasa pakai mask untuk elakkan kita hidu udara berhabuk yang beracun tu

**sentiasa cuci bersih tangan anda setiasa walau apa jua yang anda lakukan

**kurangkan berada diluar atau melakukan aktivi2 luar

**minum air putih yang bersih dan dimasak! yang ni penting memandangkan sekarang dah ade plak serangan demam kepialu..huhuu mcm2 plak sekarang kan...

** kurangkan makan makanan diluar yang belum tentu dimasak bersih

**pilih gerai yang bersih tau!

nk senang mcm aku jek bawak bento abes cite :) x kira la nasi putih ngn kicap pon..yang penting terjamin sbb masak sendr hahahahahahha

sesame lah kita jg diri dan beringat2 sesama kita! bye

belanje satu gambo tuan tanah masa batik fun walk tahun 2014 :)


p/s :- larat lagi kah aku masa batik fun walk 13 december nnt???? selak kalendar masa tu sudah masok 30 weeks....xpe pk positif sebagai senaman untuk memudahkan proses melahirkan nnt...insyaallah amin....larat x larat nnt kita tgk ye :) xlama lg sebulan lebih jerk hahahahahah!agak2 ade post kat ig/fb/blog ni nnt berjalan lah aku hehehehehehhehe. yang penting hopefully da dapat tgk langit membiru!




Monday, 19 October 2015

mood swing~

ayoooo
pening pk kan mood aku sekarang...ntah la kadang ok kadang idok
yang paling kesian bila am yang jd mangsa
kadang2 gurauan dia jd pencetus kemarahan aku...ya allah ampuni lah hamba mu ini
berilah kesabaran dalam diriku...kesabaran kepada suamiku untuk melayan kerenah ku
kadang pas marah2..aku rs nyesal sgt2 marah kat am
padahal dia cuma nak amik hati n nk bergurau dgn aku

maafkan my ye sayang!

Tuesday, 13 October 2015

Awal Muharam :)




Alhamdulillah petang ini akan berakhir 1436h ;) 

tahun penuh liku dugaan ujian..penuh rahmat & anugerah kurniaan rezeki dr Mu ya Allah utk diriku,suami & keluargaku. 

Selamat menyambut 1437h.. 

semoga tahun2 mendatang kita semua akan terus diberkati dan dilimpahi nikmat kesihatan & rezeki oleh Yg Maha Pencipta... 


Amin :)



Sunday, 11 October 2015

burung hantu!

burung hantu???nape burung hantu???
aku la tu.....jd burung hantu mlm2
huaaaarrrgghhhhh!!!!!!
susahnye nk lolap mata sekarang :(
seminggu ni asyik terjaga kol2..3pg...terus xle tdo sampai kol5 pg
hasilnya pening + mengantok!
ank umi mintak mkn...tgh2 mlm jawapnye minom susu sudahkan....
xpon kunyak kurma....masalah nye bila da terjg x le nk lolap da
kadang mmg aku x layan sgt...cuba gak pejam mata ni tp mmg x jalan
huaaaargggahhh ni pon aku update guna hp dikala malam sunyi
tp mata terkebil2 :(
tdo la wahai mata!!!!!

Wednesday, 30 September 2015

first kicking of baby

hehehehe
hai korang :)



alhamdulillah da nak hampir separuh perjalanan mgg ni masok minggu ke 19
keadaan aku????alhamdulillah  mcm biasa & sama 
ade member2 kata maybe baby boy sbb x de alahan..ye ke?????
hahahahahha 
ala x kisahkan baby gurl o boy janji sihat & cukup sifat...amin....

rutin checkup kat kkia pon alhamdulillah some nye ok...last cek hb 12.7 
gula pon ok :)
alhamdulillah
cuma checkup bulan 10 ni mmg kene minom air gula sbb fakto keturunan kan
redho je la....ahhahahahahah

berat pon da boleh kawal idok le macam mula2 dulu asik naik berkilo2
hahahahahah sekarang maintain naik dlm 500gram ke 1kg shj 
tp hakikatnye muke makin membolat!berat aku dah 71 ok!!! hahahahaahah
xpe redho lg hahahahahaha

moment yang paling best!!!!first kicking of baby alhamdulillah!!!

aku dah mula rs kehadiran si kecik kat dalam ni masa 17w
rasa mcm rama2 gerak..ke angin...tapi bila baring diam2 pengang mmg dapat rs
senyum sorang2 time tu..alhamdulillah aku diberi peluang merasai kehadiran satu nyawa dalam rahim ku :) 

sekarang kalau baring tgk tv da dpat makin kuat rs pergerakan sikecik kat dalam
dah mula ade tendangan kecik2 manje dr dia hehehehehehe
kadang2 saje bagi lapo betol2 sebb nk suroh dia gerak
hahahah sorry la ye sayang umi mmg suke mendengki awk jek...dengki kjap2 je..pastu laju2 g minom susu hahahahhahaha

sekarang aku checkup di KKIA dan kat HKL
doc kat HKL kata untuk diorang pantau keadaan sehingga 36w memandangkan aku buat IUI di HKL...so diorang akan pantau ...lepas 36 week diorang akan bg aku pilihan untuk bersalin dimana.....it's ok doc... aku ok jek
kalau pk secara positif kat situ mmg ramai pakar kan..insyaallah
so sekarang setiap bulan mmg kene 2x checkup dengan prosedur yang sama
heheheheheh agak2 boleh x kalau aku bgtau KKIA utk cek di HKL sahaja sbb sama jerk kan
nnt la next checkup aku try tanye...

alhamdulillah baby sihat dan berkembang aktif tiap kali scan mst bergerak2 jek
aku senyum sesorang jek la tgk sbb baba dia sampai hrni lom dapat lg tgk...setiap kali kene g scan mst time kursus time meeting hahahahahaha
xpe nnt kita g klinik jek scan luar yek baba :)
kalau bb gerak pon cepat2 aku panggil am soh rs! baba dia yang excited
last2 baba kata x dek pon hahahahahahahah
tunggu ye baba nnt bg baby tendang kuat sikit hahahahaahaha


doakan semoga semuanya dipermudahkan ye :)

doa aku sentiasa bersama kawan2 yang masih berusaha agar dapat merasai pengalaman yang sama :) insyaallah amin










Thursday, 27 August 2015

oooo000OOO0000oooo!!!!

ok meh nak cerita sikit pasal jaringan sosial ni x kira la twiter ke facebook 
ke instagram ke atau ape sekalipon yang banyak sekarang ni
kalau dulu kita nk sgt ade acc jaringan sosial sebab nk cari balik kenalan lama
atau nak eratkan lagi persahabatan atau kekeluargaan yang jauh mahupun dekat
tapi sekarang aku tgk jaringan sosial lebih banyak benda yang terlalu mengarut 
dan kadang x le nak terima akal..
perkongsian yang agak mengarut dan diluar batasan agama pon ade...

mungkin sesetengah pendapat kata
ok lah tu ..sebab hak masing untuk kongsikan apa sahaja kat wall masing2 kan
kalau kita nak baca..kita baca if x unfriend sajo
BETUL! nk wat pe susah2 pk kn :)
ok aku setuju gak ngn pendapat tu...

cuma pada aku kalau kita jadikan 
jaringan sosial ini  tempat untuk kita menunjuk2, mengadu perasaan atau meluah  rasa marah 
itu kita kene pikir balik....sbb intonasi melalui pembacaan dan penulisan adalah bebeza
mungkin apa yang ditulis tu untuk meluahkan rasa 
tetapi kalau salah dr segi pembacaan dia akan jadi medan pergaduhan, 
x pasal2 orang akan salah anggap kan...so terpulang pada pendapat masing2
apa yang penting walau ape pon jaringan sosial yang kita ada jadikan ia sesuatu yang baik
kongsikan lah sesuatu yang baik...dan yang mengeratkan hubungan.

yang penting sebagai pembaca plak jangan sesekali kita salah anggap ape yang orang lain tulis sbb 
mcm ape yang aku kata sebelom ni intonasi melalui pembacaan dan penulisan adalah bebeza
kang x pasal2 benda baik salah anggap kita plak yang berdosa betol x?
so ape pon always kita ikhlas & positif dengan apa yang kita baca dan kongsikan
insyaallah!

p/s:-
*korang pon bace dalam intonasi yg baik2 je kt sini tau heeheeehee

bye! 
Wednesday, 26 August 2015

omg my kg!

hrni monthly checkup kat kkia seri kembangan
Ya Allah ramai nye umat...aku sampai dalam kol 7.15am berator dah panjang dah
dapat no 20 tapi x la lame sgt tunggu
dalam 9.15 aku da siap some

kali ni checkup minggu ke 14 hanya amk Hb n jumpe nurse sajo
alhamdulillah hb masih ok 12.4 :)
syabas reha!!!
yang x best satu jek! mesin penimbang x bg kerjasama 
aku naik 3kg!!!!! 

gambar: sumber pakcik google


ok xpe..hahahhaa da ready nk pekak kan telinga
tapi kali ni dapat nurse yang baik sgt!!! xmarah pon...cuma dia pesan jek...naik banyak sgt ni 
kene naik 500gram ke 1kg jek sebln...sbb nnt dia akan plus minus kan dengan berat baby
kalau asik naik je cepat awok minom air gula nnt...
xmo!!!!!!!!!!
tapi dia kata kene minom gak sbb sejarah keluarga
mak den kan kencing diminati sesemot so kene minom gak hahahaha
nurse tu best sgt! ckp pon penuh sopan dan kelembutan
nak request nurse yang sama tiap2 bulan boleh????? hahahahhahahaah 
tapi dia tgk2 rekod kata oo00oo patot  la...xde alahan awak selera je ye...
hahahha ye selero gajah ni hahahha

nurse mula pesan cara makan yang boleh amik
n jgn lupe minom susu n mkn banyak sayur sayuran!
baek!! nurse jugak ingtkan aku kalau boleh jgn amk roti putih, kalau boleh elak amik  susu ibu mengandung dan  kurangkan makanan berasaskan tepung,...
sbb some makanan tu mempunyai kandungan gula yang tinggi...
ns pon kene kurang kan
baek la puan nurse saya ikot...kita tgok next appoiment nnt mcm mane ye....hahhahahahaa

doakan segalanya dipermudahkan ye! insyaallah amin :)

bye!

Friday, 21 August 2015

birthday kekasih halalku :)


20 Ogos 2015 genap usia kekasih halal ku ini 32 thn :)
selamat hai kejadian sayang...x de sambutan yang best2 pon...xde kek pon
sbb lom gaji  hahahahha boleh??
konon niat nak belanje incik am makan,,tapi ms keluar mlm tu bkn dia yang mkn tp aku hahahahah
incik am still on diet :)
good job sayang...buat ms ni hr2 dia training lari 10km setiap petang
masa terpantas baru 50minit so banyak yang dia kata perlu dibaiki...
ok lah...xpe la...janji sihat hehehehehhe

to sayang :

happy birthday sayang :)
Semoga sayang sentiasa dimurahkan rezeki..diberi kesihatan yang berpanjangan
dan sentiasa diberkati oleh ynag maha Esa :)

Terima kasih sbb sudi menemani dan menerima my seadaanya
sentiasa melayan kerenah my yang kadang2 x masok akal
hhehehehehe

we love u so much sayg!

share :)

salam jumaat :)
ok nak kongsi kan something hr ni :)
antara ape yang aku amik sebelum ni...aku mmg x amik ape2 supliment lain selain habatulsauda sejak dr awal tahun...habtulsauda aku amik sebj pagi sebelum breakfast & sebj sebelom tdo.
mmg itu yang aku n incek am amalkan. 
tapi tergerak hati plak nk try satu produk ni dalam bulan april- mei yang lepas...aku follow instagram mari hamil produk madinah.
aku bukan jenis yang cepat terpengaruh ngn suppliment2 ni tapi yang ni aku mcm nak sgt sbb bahan asas dia serbuk derbunga kurma & buah zuriat yang dan da siap2 dibuat dalam bentuk kapsul...so senang telan je...kalau nk ikotkan yang serbuk o masih buah ssh nak telan kan....heheheheheh

intagram : mari_hamil_produk_madinah


hasil yang terpengaruh :) pas bgtau incik am dia pon ok...so aku pon amk set kesuburan suami isteri :)
untuk isteri ade kapsul buah zuriat
kapsul debunga kurma
pati delima glusan
untuk suami lak kapsul tongkat ali
dan dia bg free opk dan free upt yang x digunakan sampai sekarang hahahahahhahahahh

set yang aku amik

dan untuk pertama kali nya aku habiskan some nye hahahahahahah
mcm x caye je sbb sebelom ni mmg xpnah aku abiskan ape2 supliment..kira ape yang aku beli mmg last ke tong sampah je...hehehe
lg pon set ni hanya bertahan sebulan je so mmg boleh la aku abis kan..kan....
heheheheheheh....

ok tu je yang aku nk kongsikan kalau korang nak try le follow instagram dia ye :)
x salah mencuba kan...ape yang baik kita kongsikan bersama!

bye!


Wednesday, 19 August 2015

riang raya risda, raya puspanita &raya bahagian :)


cerita raya kat opis
xde gambo makan sbb bile jumpe makan terus lupe nk gambo hahahahahhaah
ni gambo sebelom majlis raya kat opis pd 30 julai :)



tuan tanah tahun ni beraya sakan
sbb tolak semua job
mmg aku x amk jd emcee o bridget seni tahun ni
so boleh le posing2 n makan puas2 hahahahahahahah
hasil dia...berat bertambah2 wei....isau dah aku sekarang ni :) time makan x ingt donia mcm ni lah!
hahahahhaahhhaaa

with opismate kakyus &eja





with team bridget yang super giler! 
hahahahahhahahaaha





pastu 3 ogos kami sambut plak raya puspanita 
tapi kali ni dipaksa rela untuk jd emcee
so tuan tanah mmg bz x sempat nak bergambo ye
makn pon ape yang lalu depan mata je

next plak kami sambut raya bahagian pada jumaat tu 7 ogos
mmg kenyang a asik makan2 jek kan
masa raya bahagian aku x amk port so boleh la posing2 hahahahahah

see sempat tau selpie ngn menteri baru
YB dato Sri Ismail Sabri b yaakob + pengarah bahagian + ketua pengarah :)



ni ngan team bahagian tanam semula dan perladangan
tahun ni diorang kaut semua kategori..bawak balik 5k wei
dasyat tol! hahahahahahhaa


harus ade tuan tanah hehehheheheheeh
alhamdulillah selesai bulan raya kan
memang berat naik bertambah2 asik makan je koje nye
hehehe

last!

perkembangan diri aku sendiri plak
alhamdulillah aku seperti bese je
xde mabok2 o muntah2 o pening2 o feel2 hehehhe
harap2 berterusan sampai masa dan saat melahirkan insyaallah amin
si tecit kat dalam da masok 13w - mgg terakhir 1trimester
aku da pon buat buku pink n alhamdulillah some nya ok!
baba dia eksited kemain dr awal hahahahah
tapi kan satu je aku risau
masalah nye aku ni  sentiasa berselera je makan ape pon...
air masak pon sedap pd aku
hahahahah boleh??? tapi memang aku elakkan air manis
 rutin aku mmg air masak n susu HL je
tu pon bertambah2 gak berat...some kat opis tegur pp makin bolat sekarang
isau gak sekarang ni....tapi bile tgk perot sendr  makin bolat berisi aku senyum sendr...
lantak la...janji si tecit kt dalam perot umi sihat 
tapi tetap isau takot next apoitment selasa depan takot kene marah 
adoooiiii!!






Tuesday, 18 August 2015

birthday faiqah nadrah


12 jun 2015 
genap umo Faiqah Nadrah Binti Mohd Fadhirul Anwar 3 tahun
Alhamdulillah sentiasa diberi kesihatan yang baik dan sentiasa menyenangkan hati kami sekeluarga :)
Ara pon semakin bijak dan aktif! sampai x terlayan nekchu & Tok Am

sebab 12 jun jatuh hari jumaat so mama n papa dia buat birthday ara pada 14 jun
selepas dari larian IM4u aku berlari ke dapor masak lasagna n meatball untuk majlis ara petang tu
alhamdulillah semua nye berjalan lancar
tetp nekchu gagah jugak dalam demam masa tu tau sayg!



ara comel!!!!
pakai baju hadiah dr nekchu & tok am!


kek frozen permintaan ara yang dibuat sendr oleh mama ara :)

To ara :

Selamat ulang Tahun kelahiran ke 3 sayang! Semoga ara membesar menjadi anak yang baik, bijak solehah dan taat :) nekchu dan tok am always doakan yang terbaik untuk ara..
Terima kasih sbb always bg nekchu & tok am peluang untuk tidak langsung merasai kekosongan dan kekurangan selama ini! we love u sayang!so much!


im4u run

hai uols :)
ok kali ni nak story pasal im4u run yang aku join masa 14 jun lepas...
join sekadar duduk tepi..aku x lari pon 
sbb masa larian im4u ni aku ngh DPIUI 8 
baru seminggu setelah IUI..mmg x la kan
aku pon on off demam batok n selsema masa ni
tapi sbb boring so join temankan incek am n gang kaki jalan

alolo tuan tanah posing yo lobih
peloh pon x kuar hahahahahahahah

sebelom larian elok je cuaca...masa larian hujan hahahah naseb aku dodok tepi jek :)

selpie with kakct :)
ni masa tgk incek am nk berlari..sbb dia lari utk 10km so mmg x sama le ngn yang lain :)

sementara nak tgg pelepasan larian 5km kami posing2 dulu 
bukti kehadiran hahahahahahahah


with team mamee monster 


jenuh jugak la aku dok termenung sesorang ade gak dalam 50 minit
hahahahah naseb ler...bila diorang da nak sampai aku pon terkedek folow jalan ke garisan penamat
nampak x poyo nye disitu hahahahahaa
lantak la mak bayo ko! ahahahahahahaha


acara wajib!
cari retis selpie! hahahahahahahaha
with aizat amdan :)

with zizang razak!
zizan ni nampak yo kurus tapi x boleh lari hahahahahah opppsss!






ok abes dah!
jom blk!










TM run

ok update cerita basi lagi hehehe
basi pon basi la janji tercoret kat sini :) kenangan utk diri sendr ye dok???hahahahahah
ok ni pasal aku join larian TM run
thn lepas melepas ms diorang buat kt dataran merdeka
kali ni kami x lepaskan peluang...TM run kali ni buat dekat putrajaya je
tapi laluan berbukit...sakit kaki makcik oiiii
tapi gagahkan jua hahahahah...
Tm run ni masa 31 Mei 2015..masa ni aku baru abes on clomid
so mmg ngh jg makan & senaman heheheheheheeh



suasana sebelom larian bermula..mmg ramai 


sebelom larian :)
semangat kan kami hehehehe


gang kaki jalan :)
nora-kakct-syima-me :)
kami join larian 5km jerk...encik am sepatotnye join 10km hartu tapi dia ade simptom malas bangun pg haritu so dia x join hahahahahahaa


settel 5km :)

abes larian kami cari retis dulu kasi posing hahahahaha
dan2 jek..terus g belakang pentas begambo...xde orang pon kami2 jerk :)



with abam fahrin ahmad

with sazali samad

kami :)

ni adalah larian terakhir aku berlari thn ni :)
walau pon da daftar banyak sampai ujung tahun ahaahahahaha

Monday, 17 August 2015

bala & carmen wedd

cerita basi :)
hahahahahaa
mcm bese bila ade mood nak update baru sibok nak update


ok..ni pasal wedd bff incek am - Bala...
masa bulan mei hrtu...Bala ni kawan dr zaman berhingus sampai sekarang
ini lah kawan baik dia, kawan lepak dia....



tuan tanah posing dulu :)



 Majlis kawen ni adalah penyatuan dua budaya bahasa dan agama
Bala ni pon sebenarnya kacukan india (sebelah ayah) + cina(sebelah mak)
so adik beradik dia setakat ni pon some kawen campor
kakak sulong dia kawen ngn cina
kakak second kawen india
dan dia yang ketiga kawen cina..

aku dapat saksikan dr upacara ikat tali perkahwinan sampai tamat majlis..hehehe
nampak x kesungguhan kat situ...sbb majlis dijalankan dalam dewan
so dapat lah tgk acara agama diorg masa awal
kalau ikot perancangan asl nak buat dikuil tapi sbb kos kat kuil terlalu mahal 
so diorg buat kat dewan je..

Seronok jugak dapat mengenali budaya lain kan...
so Carmen welcem dear!
kene blajo2 tinggal & bagi diorg lepak tau....
sbb diorg best prenz! mmg kita conpom kene tinggal hahahahahahah




us :)


*tahniah Bala & Carmen :)
semoga perkahwinan ni kekal hingga hujung nyawa 







raya 2015

hai ulos :)
raya da abes baru sibok nk update pasal raya hhahahahahha
alhamdulillah tahun ni seperti tahun2 sebelom aku beraya kat segamat :)
ye la incik am pon da x de sape2 cuma tinggal adik beradik jek...so mmg raya kampung aku jek la
hahahah x de perbalahan nak raya kat mane2 ye...raya pose ke raya haji is  SEGAMAT :)

xde cerita yang best nak cite pasal raya sebenarnye pagi2
mcm bese pas makan dan salam2 kami beraya umah makcik2 sekeliling je..
adik beradik abah some sekampung so jalan kaki je kesana kemari...belom tghari da abes pusing
hahhahaha..blk tdo...hari2 berikutnya aku banyak melepak yo kat umah...
ms raya tu aku mmg kuat tdo...malas nak bukak mata
gile pemalas hahahahahahah

stay kampung sampai la raya ke 4..isnin blk kl raya sebelah incek am!
simple jek kan raya aku..dan bosan hahahahhaaha


belanje satu gambo tuan tanah dipagi raya :)

raya tahun ni masih gambo berdua :)
alhamdulillah tp penuh bermakna sbb si tecit da ade kat perot umi :)
ade la sedikit eksited nye raya kali ni...walau kami je yang tau hihihihihhi

bye!