Pages

Friday, 17 February 2012

~welcome firas 120212~

assalamualaikum.........pepagi jumaat ni ade mood nk update blog :)
hihihihihihi alhamdullilah abang n kakak ipar ku dah selamat menimang cahayata mata ke 3 pada 120212
wahhhhh cantek nyer tarikh :))

baby boy!!!!!!!! kitorg some igt girl...siap dah ade name lg..hihihihi.. x pe la....next baby la yerk 
x pon bagi kat aku jerk la name baby tu hahahahahhaha alamak proses pon x mcm mane nak baby hahahahaahhahahah........ 

aku yang over okay :))
dari masuk ward sampai la dah beranak hahahahahhahah
walaupun ade sedikit masalah semasa melahirkan kerana uri melekat tapi keadaan kakak ipar ku selamat
cuma baby dan akak ipar aku masih di ward sehingga hari ni sbb baby kuning :(
hu kesiannyer.....

welcome mohamad firas danish :))
so cute....geram sgt!
~day 1~

malas nk bukak mata si tembam ni :))

day 5~ bukak mata..........hai some :)

* x sabar nak blk kampung mgg ni nak jumpe si tecit ni :))
abis lunyai la pipi kamu sayang.........
Wednesday, 8 February 2012

dup...dap.....dup...dap.....

ya allah
jantung ku berdegup kencang dari semlm
kenapakah???mengapakah?????
lindungilah hamba mu ini ya allah :((


* sampai sekarg masih dupdap...dupdap.....x tenang :((
Friday, 3 February 2012

muzium alam semulajadi

iiiii :))
assalamualaikum :)

weekend lepas aku berjaya menghasut incek am untuk p ke cni :))

gambar ehsan : tok google :)


melihat misteri sang buaya
even pameran x berapa nk misteri hahahahahahha :p

ni some gara2 masa aku p ke imegresen tok wat pasport ternampak poster pameran buaya dan hidupan liar kat presint 15 tu :p

apa yang menarik kat cni pameran semua haiwan2 dicni adalah  haiwan sebenar yang telah diawet....
ayoooo ada harimau...tapir ...badak....serangga...huihihih :)
tempat pameran terbahagi kepada dua ruang dibahagian bawah dan dibahagian atas....
 tempat pameran juga x berapa luas n maybe agak bosan untuk mereka yang x  berminat tentang haiwan....
kalau budak2 suka kot hihihihih  :P

okay...ini ruang pembelajaran o untuk kanak :)) c incek am tengah cr pasal gajah hahahahahahhaha :p


antara haiwan yg ada :))


okay muzium ni dibuka antara 9:00 am - 5:00 pm
Closed on the first day of Hari Raya Aidilfitri (Eid Al Fitr) and the first day of Hari Raya Aidiladha (Eid Al Adha).
bayaran masuk pula adalah RM2 sahaja.
:)


ok blk dah :p



Thursday, 2 February 2012

coklat pree

yeeeeaaaahhhh murah rezekii aku mgg ni :)
alhamdulillah time kasih kt bos aku yg sudi mengoyakkan poket utk menambhkn lemak2 dbadan anak buah kt opis ni hihihihi yg pentg best sbb pree

 (mende pree some sedap hahaha)

korg yg diet sila tutup sebelah mate kang ngences air liur aku x tau hahaha

cccc tuan tanah ni pipi dah bertelur ask mkn cekelat tu x kire lemak2 yg tumpg melekt kt bafan hahaha.............


bak kt org rezeki jgn ditolak musuh jgn dicari yg penting porot keyg senang hati....bile lemak berlori 2 baru pk knape awal2 x sedar dr 
hahaha

"tudung bawal"

walu...walu...... hihi :)
korg guna lg x tudung bawal ni???sekrg susah sgt kn nk daptkn tudung bawal....kalau ada pon just kt sesetengah kdai jerk tu po kdg2 warna yg ada terhad :) 
kalau jln kt area jln tar skrg some nyer jual tudung ala 2 ariani...jenis sarung dgn mcm2 fesyen terkini....x pon selendang ....
bg aku plak yg aku pakai just tudung bawal selendg o syiria...ala2ariani aku mmg x pakai selepas kene kutuk ngn incek am.......hahaha dah selamt pon aku sedekah kt org.....

tudung bawal paling pemes ms zaman aku sekolah sampai zaman belajo tapi kalau sekarang?????
susah nk tgk org pakai kn....alsn susah n leceh n gosok!! hihihiiii

ade gak yg kt old fashion :)

tp bg aku.....aku masih pakai utk p koje....selain pakai selendg o syiria :)



my bawals hihihi

p/s :- korg pnah p muaz x?? murah kn? walaupon kualiti dia kurg tp aku suke borong selendg kt muaz ;)  ikot budget .....yg pnting jmat poket hahaha

peneman setia :)

peneman setia :)
walaupon dok tercongok tengah panas tepi padang hahahahahahhahaaa
mase bersame itu penting :)) walaupun diri sendr bosan menunggu tepi padang wakahkwahhh
*padan muka sendiri sape soh nak ikot sangat :p




 warm up tepi padang :)) x dpt masuk padang sbb datang lambt pusing2 cr pusat latihan petronas x jumpe! hahahahaa


ok masuk2!!!! hahahahhaaaa :))

 
ape yang penting diorg kalah hari tu so adalah bahan aku nak gelakkan dia dalam kereta hahahaahhahahahah :)