Pages

Wednesday, 30 November 2011

Ww



p/s :- rindu sgt kat si pengarang jatung hatiku ini :)
x sabo nak blk kampung jumaat ni!!!!!!!!!!!!!!!
Monday, 28 November 2011

RAHSIA YG ANDA X TERFIKIR !

RAHSIA YG ANDA X TERFIKIR !

hs idaman bile nak dapat ni huhuhuhu :p


BERHATI2 SEMASA BELI HP yer kawan2

Untuk mengetahui status keaslian buatan telefon bimbit anda
► sila taip *#06#
► akan keluar IMEI [International Mobile Equipment Identity]
► semak nombor IMEI telefon anda di kedudukan 7 dan 8
... Contoh : 358671017470473
... Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 01


02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10: dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK
13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA


cepat keluarkan hs anda sekarang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!check!
Sunday, 27 November 2011

salam maalhijrah

n3 pertama di tahun baru
alhamdullilah :)



semoga di tahun baru ini membawa sejuta makna,
sekuntum senyuman bermakna,
selaut kebahagian bersama
dan segunung harapan impian~

happy weekend n selamat tahun baru :))
Tuesday, 22 November 2011

kemenangan harimau !!!!!!!auuuuuum!!!!!!!!!

assalamualaikum~
auuuuuuuuummmmmmmm hahahhahah pepagi dah mengaum ni
semangat sbb harimau telah membaham garuda pd sukan sea kali ini :))
hihihihihihi~

mmg berdebar betul menyaksikan perlawanan semlm even aku tgk bola sorg2
(iyeeerrr saya sorg2 ok :p incek hubby dah seminggu o/station)
tetap meriah tau sbb bile pemain2 nak score mereka2 yang dok kat kedai mamak menjerit
mcm kat ruang tamu umah aku
hahahahahahha mmg meriah!!!!!!!!!


dengan kedudukan yang terikat 1 sama sehingga ke masa tambahan terakhir membuatkan some penyokong x senang duduk~fuuuuuuuuuuhhhhh
jgn lah si garuda dapat score hahahahhahhahaaa!
alhamdulillah dah tertentu rezeki untuk si harimau :))
lg2 pada masa penalti mmg rasa mcm nak tutup mata~
(tutup mata mmg over ok hahahahhahahah)
tapi mmg geram nyer dengan Ahmad Fakri Saarani  asik tersasar jerk time penalti pon x bersungguh
tapi x pe semua tu pengalaman dan pengajaran tok mereka!


ape2 pon tahniah kepada pasukan Malaysia kerana memperoleh 'ibu segala emas'
yeeeeaaahhhh~~
tq  Baddrol Bakhtiar sbb anda lah wira kami!!!!!! tq khairul fahmi che mat sbb anda mmg penjaga gol terbaik!!!!!!!

MEGAH...pemain negara meraikan kejayaan pertahan emas Sukan Sea, malam tadi.
credit pic to :hariam metro online

nk bace pasal kemenangan harimau kita ni :~

Monday, 21 November 2011

masih igtkah???

Assalamualaikum :)) selamat ber 'weekday semula setelah berweekend'
hahhahahahahaaa kalau ade cekgu cekgi i mst dah kene ketuk kepale
hihihihihihihihii

korang dengar x halwa telinga kat blog cheq ni ?????
hiiiihhi i suker sgt lagu ni~
bait2 kata nya always igtkan saat2 manis

apabila kita adalah milik seorg insan yang kita percaya dan pertaruhkan hidup kita agar dapat membentuk
dan membawa kita ke jalan surga dan sentiasa membimbing dan berada dicc kita dalam susah dan senang





alhamdulillah i akan sentiasa tersenyum dengan kata2 lagu ni ~(^,*)~



hari berganti bulan,bulan berganti tahun,
 waktu demi waktu berlalu
namun kau x pernah berubah, seperti saat pertama kita bertemu~
masih igtkah saat pertama ku kucup kening mu
terucap janji sehidup semati
kita bersama~
bersama dalam suka dan duka
bersama dalam dalam tangis dan tawa
bersama dalam susah dan senang
bersama melangkah seiring sejalan
sampai hr ini ku masih setia

Tada hitori Ana tarake suto
Masih ingatkah saat pertama ku kecup keningmu
http://hotliriklagu.com
Terucap janji sehidup semati kita bersama
Masih ingatkah saat pertama ku kecup keningmu
Terucap janji sehidup semati kita bersama
Terucap janji
Sampai hari ini ku masih setia


Zivilia - setia

Friday, 18 November 2011

~berangan~

tetibe ptg2 mcm ni terberangan plak :p
berangan nak male up cantek2 mcm masa jd pengantin
(*cantek la sgt perasan lebih hahahahhah)
Thursday, 17 November 2011

~ Mersing Johor ~

iiiiii uoolllsssss :))
mulakan pg anda dengan senyuman..... n pastikan senyuman itu manis bukan senyuman kerang yerk hahahahahhaha
sekarang ni musim ujan hu asal ptg jerk ujan bile ujan confirm JEM!!!!!!!!!!!!!!

nk cerita pasal musim ujan dihujung2 tahun ni :)
sebelum i pindah ke kl i pnah ditugaskan selama setahun kat pejabat di daerah Mersing Johor pada hujung  tahun 2009 ...korang bayangkan lah (eeecceeeehhh siap soh bayang kan hahhahahahh) aku dr putrajaya terus ke mersing.....
mau x maeraung mak ~ hahahahahahahaa... nk wat mcm mane dah tugas kan
 (weeekkkkkkkk tugas hahahahha)
 

ok~mersing ni sebuah pekan kecil dalam negeri johor...
mmg kecik k
buat korang yang selalu duduk di tempat yang besar akan terasa sgt dengan pembangunan di daerah mersing ni fast food yang ada pon cuma kfc !!!!!
hahahahah jd lah dr x do hihihihihihi


inilah mercu tanda mersing ~


see teksi mcm ni pon masih diguna pakai di mersing sampai sekarg~kalu korang p bando kol 8.30 korang dah x jumpe ape2 kecuali kedai makan sahaja hihihihihi


mula2 sampai kat mersing mmg asik nanges jerk
sampai kan mak n abah masa hantar i kat cni pon pujuk mcm pujuk budak2
mak ngn abah asik pujuk ckp
~tgk cantek nyer laut~
eh tgk ade tulis mersing kat atas bukit cantek~
aduhhhh mak i dah 24tahun ler hiahihihihi :p

hu terasa diri ni dicampak mcm tu jerk hahahahahhaha
cayang mak ngn abah !!!! even aku bukan anak yg bongsu tapi memang akulah yang paling manje :p
 tapi bile dah 2,3 bulan i jatuh cinta duduk kat mersing ni

sbbnye kat cni tenang :) mmg tenang sgt
ptg2 kami akan habiskan masa ngan klik2 opis santai tepi pantai~
syooookkk ooo.... jalan x pnah jem kat cni,... masuk keje kol 8am, 7.55am pon sempat kuar dr umah...
makanan kat mersing pon best2 + murah beb~ tiap kali order mst penuh pinggan hiihihihihi
skrg ni bile dah pindah x dpat nk rs ketenangan yang ada kat sana...... rindu sgt nk p mersing
TIPUUU ok kalau i ckp x rindu~ sbb kat sane mmg best!!!!!
even mersing adalah bandar yang terpencil dr pembangunan~

kalau musim2 hujan ujung2 tahun mcm mmg best sbb kami akan cr kerang!!!
cari kerang kat tengah2 laut tau! lebih kurang dalam 20 ke 30meter ke tengah laut~
masa air surut tapi mmg kene cari cepat2 sbb dalam pukul 6 lebih air akan pasang ~

moh layan gambo kami pencari kerang hahahahhahahahahah kenangan tol blk keje cepat2 semata-mata nk cari kerang~ syoookkk!!!!!!!!!!!!!

opppsss gambo byk yerk jgn termuntah hahahahahah :p

yeeaaahhhh tuan tanah dapat kepah hihiihihii :p

geng2 opis yang beria mecari kerang

kerang lom dapat posing lebih hhihihihihihihihi


yeaaaa!!!!! kerang dah banyak!!!!

with a.cham jun n yati :)

ms utk pulang!!!!!!! kerang kami dah penuh~


hahahah nad n a.cham mmg x boleh bla asik dok kater cukup la wat anak2 nak sekolah hahahahahahhaaa


ape2 pon i mmg rindu sgt saat2 indah kat mersing :(
sejak pindah blk ke kl i masih belum bekesempatan nk p sane lagi n jumpe kawan2 kat mersing
tapi insyaallah thn depan dah plan nk p tioman i mst singgah mersing!!!!!
sbb i rinduu sgt kat mersing!!!!!!!
tunggu daku pulang jejak kaki ke mersing~~~~
ecewwwwaaahhh hahahahahhahaaa
Tuesday, 15 November 2011

alamak toyol !!!!!!!!!!


alamak toyol !!!!!!!!

hihhiihihihi rabu lepas  (rabu lepas??? arini  baru hak hapdate) waaakahwkaahhhhh
i ajak icek hubby p tgl wayang alamak toyol
kat the mines....mane lagi cni la yg paling dekat dengan umah :))

hari rabu kan murah hahahahhahahahaha 
so dapat la blanje akk ipar aku sekali p sbb die boring tinggal umah sesorg :))

cite ni aku bagi 3/5
ade part yang lawak ade part yg lawak dia so~so jerk
hahahahahhaahhahaaaa


muke tuan tanah tunggu wayang :P

aku angkut akak ipar aku ngn adik sepupu sekali



so tok korang2 yang belum tgk le ar p tgk citer toyol ni,,,,
boleh ilang stress korg hahahahahah
 gelak kan terapi stress


 tapi kan aku x sabar nk tgk cerita
OMBAK RINDU :))


novel dia aku bace ms zaman2 sekolah lagi mmg terbaik... tapi cerita x tau la kan
x sabarnyer hihihihihih

Monday, 14 November 2011

jom join GA :))

contest 'jom raikan cinta sempena ANNIVERSARY'

jom sertai contest yang eka wat ni sempene anebesary tuan tanah ni :)) tarikh tutup adalah jatuh pd hr ulang tahun perkahwinan diorg pd 6.12.2011

eka perhati kan tulisan pink2 ini hihihih sempena eka yang memang suke sgt2 pada warne pink :P (bodek ni hahahahahahah )

syarat2 penyertaan :-

1-buat 1 entry dan tempek gambar atas ni ~ DONE

2-tiada paksaan dalam mem'folo'saya...saya tidak suka memaksa org... tp kalu folo, saya ucapkan terima kasih dan bonus utk kamu sbb tau perkembangan contest ini dari masa ke semasa
.~ DONE :mmg dah  lame follow melow :)) :

3. soalan yng perlu dijawab :- wah mentang2 pn eka ni cekgu cekgi kene jawap soalan hahahahahah :p

-pasangan ini akan menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke...?
~6.12.2011 ni pn eka dan en. daus akan celebrate ulang tahun yang
ke 2 :))
betul kan hihihihihihi :p

-mereka akan sambut di...?
~yg ni ceteke??? hihihihihi
KOREA!!!!!!
yeyeyeye winter sonata honeymoon :))
psssssshhh ~~ nk adiah dr bumi korea hahahahahah :p


-sila cadangkan destinasi bulan madu yg WAJIB dikunjungi pasangan ini ...
cadangan lokasi bulan madu untuk eka :)
1.a little england of malaysia
destinasi honeymon i yg latest :p cantek n murah :)) lgpon kat cni sunyi tenang memang sesuai to honeymoon :p sejuk lg :p

2. krabi thailand :)
best n cantek sgt2~ ni pon lokasi idaman honeynoon kami :) tp lom ade kesempatan nk p :p
pantai yng bersih dan cantek....moh kiter p :)


but if dalam Malaysia :))
pulau cantek yang mst dituju opkos

3 Pulau Redang~super cantek  la hihihi :p



4. Pulau Tioman ~ mmg best rugi sape x p :p

boleh snorkeling ikan2 gitu ihihihihihih :p


 
4-tag 2 org
nk tag erm :)
zana
farah


5-tinggalkan link entry anda di ruangan komen
~DONE

" so eka jgn lupe masukkan dalam list percutian nnt tau :)) i nak wish u happy 2nd anyversary semoga berbahagia ke akhir hayat, dan sentiasa dimurahkan rezeki dan diberkati oleh Nya
 tok eka & daus

weekend with "qayyim mikail"

salam :)
happy monday :)) nk wat entry pasal weekend lepas yang best n penuh terisi hihihihihihihi
sebelum mood aku swing2....~~
swing2~~ sbb incek hubby akan ke Grik Perak mulai hr ni sehingga 24 hb
utk program camera trap
huaaaarrrrraagggg nk nages guling2 aku rs hu :(
kalau aku x keje mst aku ikot incek  hubby ~
sesekali honey bunny dalam hutan best gak kan :p
semoga sayang selamat pergi dan pulang ~miss u dear :(( hu


jom citer pasal qayyim mikail :)
qayim ni  baby my BFF :))
sbb dia bz x sempat nak kemas umah semua so dia pas qayyim kat aku mintak tlg jaga ahad lepas~
my BFF ni hubs dia keje shiping so sekarang ade kat Jepun sampai la bulan 6 2012 nnt... lg sedihkan sbb berbulan2 tinggal kan anak2 n wife aku ni yang kene tinggal setengah bulan pon dah meroyan rs~
hihihihihi :p

best sgt jg qayyim ni sbb qayyim baby yg sgt2 comel ok :))x banyak ragam.......
feling2 jd mummy jap :))

hi unty :) i'm qayyim mikail :))





tdo time :))


bgn tdo jln2 plak :) hihihihihihi :p
Wednesday, 9 November 2011

~ww~


keBENGONGgan

hai
:))
aduhh lama sungguh aku x menaip perkataan  n perasaan kat wall sendr
hahahhahaha
tol2 kebengonggan ni :))



x tau la kenape bile da draf jerk...x alih2 delete......
tapi dapat ar tinggalkan jejak sket2....hahahahahaha

kalu ikiut kan ati mcm2 nk cerita n kongsi.... cite pasal jln2
pasal aidiladha
pasal mc
hahhahahahahhahaa...nnt bile mood rrajin menerjah ak update k :))
ihihihihi korg jgn lupe kan aku :)) (mood perasan org igt) hahahhahahahahahha

bye3 :))