Pages

Thursday, 29 September 2011

soalan yang aku benci!!!!!!!!!!anda gomok! diet2!!!!!!


 
hu :(
skrg asal jumpe kawan2 lama some mst tanya soalan same...
dah ade bb???
oii bile ko nak beranak...
wei mane bb ko ?????
soalan yang same sampai aku dah mls nk menjawap....kalau aku leh oder mcm aku oder brg avon..tupperware snang jerk order terus dapat :))
malas aku nak ckp byk sekarang....sbb aku mst positifkan dr....lantak korang ar....ade aku kisah hahahahaha
senyuman aku dah cukup kot menjawap segalanya... bukan x nak jawap..kang aku jawap kang takot ilang tahap kesabaran :)) senyum x perlu kata apa-apa....  hahaahahahhaa
hilang soalan tu tambah pulak solan lain ggggggrrrrr!!!!!!!!!
wei ko dah montel la...nampak dah gemuk la.....weeiii chubby nye pp....halooo aku aku kurus pon pp aku tetap maintain chubby okay hahhahaahahahaah :))
yerk tu hakikat yg harus aku terima
and yesss aku mmg dah montel o lebih tepat gomok!!!!!!!!!!!!!!!!
huuuuaaarrggg seluar jeans mase aku pindah semula dr mersing ke kl pon dah x muat x boleh kancig
huaaaarrrrgghhh sodih makcik
lg2 en hubby dok perli jerk "mummy dah montel la...nnt pregy mst lagi besar"
waaahhhh sayang u dah pandai kutuk e~~~
lepas puase 6 aku dah nekad ape nak jd aku kene DIET!!!!
yerk DIET hahahaahha mcm x caye jerk nak diet.....tapi alhamdulillah aku dah mula kan dengan menggurangkan pengambilan nasi :))
n dah turun 3kg
yeeaaaahhhh super dupper happy :)) mintak2 ar berterusan jgn r naik semula hahhaahahaaa~~



bukanlah niat nak kurus sgt tapi dapat berat yang ideal dah le buat aku tersenyum....
sekarang mmg aku jdkan seluar2 lama n baju kebaye lama sebagai sumber inspirasi ku...
yeeeeaahhhh semoga aku berjaya teruskan usaha ku ini
Wednesday, 28 September 2011

risau :((



hu hati ni x tenang dr pagi
sepatutnya hari ni genap 7hari incek hubby kat hutan simpan perak n kalu ikut jadual,
team diorang akan kuar hutan hari ni
n hari ni sepatutnya incek hubby dah col...
tapi sampai sekarang dah pukul  3..xdpt lagi nk col
masih x aktif hu :(( sepangjang 7 hr ni mmg x dapat langsung nak col sbb awal2 incek hubby dah ckp kawasan tu x do line
hati dah mula risau~~~mood dah kelaut hu :(
ya allah lindungi la mereka ya allah
selamatkan lah perjalanan mereka ya allah

rifqi irfan 3months

weekend lepas aku blk kpg :)) harus balik dr aku dok melangok sorang2 kat kl ni....hihhihihi dah kebiasaan bile incek hubby x do aku akan drive or naik bas sendr...sorg blk kpg :(( hu sdih tau menggagahkan di balik sorg2... tapi nak wat mcm mane incek hubby kan keje.... (ayat pasrah) hahahahhaha.... so jumaat pagi2 aku dah cabut... mula2 pk nak naik bas.. badan x penat + jimat kos (hahahahha tu yg paling penting) :)) tapi tepon my sis pon nak ikot blk gak.....hahahah dalam hati bagus3 dah indu sgt kat irfan... last jumpe masa hari raya mst dah bertambah chubby pipi gebus dia hihihihih.....
dalam kol 9 aku dah sampai kat umah my sis kat alor gajah... sampai2 jerk si kenit ni dah bgn n tgg depan umah ape lagi....wajib ler kene gomol...hihiii.ngan kepale yang dah selamat dicukur hahahahahaah comel sgt :)) licin.....hihihihi
si tomei botak! :))
pg2 dah jumpe maklong......tgk mata kami sama x???? ramai kate mcm anak aku (eceh...pinjam kejap ihihihihi) cousin awak xnak mai lgi hahahhahahaaa

irfan si tomeii dah siap mand... tdo time :)) tomei sgt2 tutup mata haahahaaaaa

irfan ngn maklong ..... suke begurau
mcm mane la x indu......hu miss irfan already :((
aksi temenung tgk tv sambil isap jari :))

yeeeeeaaa...ini lah ibu rifqi irfan aka my sis

p/s :- muke irfan mmg x nk.... susah nk senyum...bile hala kamera terus pandg serius hahaahaahahahahahahahaaa
Thursday, 15 September 2011

cuti tanpa cuti :))

halluuuuuuu
ihihihihi ape2 ntah entry cuti tanpa cuti erk..... alkisahnye tengah hari selasa hr tu opis black out.... ngah syok2 aku dok taip report alih2 tup.....huuuaaarrrrggggg gle x meraung makcik dah la report tu some link2 ngan 2...3.. repot yang lain....nak sedap lagik! aku x save!!!!!!!!! huuaaaarrrgggg padan muke berjuta2 kali!!!! ngam2 jerk aku siap wat repot black out! hangggiiinnnn satu badan la aku! dok pk2 x pe mst recover nyer....tunggu punya tunggu sampai ptg x do gak karen.....panas toksah citer la.....toilet x do air :((
huaaaarrggg sakit nyer ati ...nk kene turun tangga dr tingkat 5 ke G....x yah pk byk 4.30 blk !!!!! lg best jam punch kad abis bateri.....kalu aku tau awal2 aku cabut hahahahhahaha.......

so hari rabu pagi2 mai keje dr jauh aku dah nampak ramai yang melepak2 kat tepi konpom! black out lagi lah ni....so gerak ke punch kad.....dah okay so punch.,...lepas punch aku pon sertai jemaah melepak kat tepi bangunan....dongak atas memikirkan nak kene panjat 5 tingkat tu aku diam dulu......fuuuhhhh mengade padahal dok umah flat gak hahahahhaha tapi umah aku tingkat 3 jerk hahahahahahaa....... nak x nak aku kene naik gak sbb nak kene amik report mane yang siap tok antar pada KP..... naik jerk kemas2 meja kene turun semula :(( penat x ilang lagi....geram betul la.......nak harapkan opis boy kat opis ni alamatnye ptg pon x dihantarnye......
settle aku hantar aku lepak blk kat bawah jam baru kol9....nak x nak x do pilihan so aku naik semula.....hahahhahaha bermula aktiviti cuti tanpa cuti kami......TIDOOOOOOOOOOOOO yeeaaaahhhhh naik dok borak2 kejap masing2 amik port tdo.....sedar2 pukul 3 hahahahahah best nyer la keje macm ni.....
tapi terlupe x solat lagi...hamek ko turun balik......kitorg kene sembahyang kat bangunan depan sbb bangunan depan jerk yang dah ok and dan bekalan elektrik dulu........balik semayang naik balk tangga...penatnyer dah macm ape dah rase......
tu la dah biasa sgt naik lif tekan sendr hahahahhahahahahha.....
hari ni opis dah ok walaupun bekalan sementara, tapi sekurang2 nye dapat ar settle kan keje......hhiiihhihi walaupun aku sedih...repot x cover!!!!!!!!!! huaaaarrggggggghhh nak nages aku siapkan hari ni :((

p/s : yang penting hr ni nak senyum sampai telinga sbb my hubby balik dr tanah parameswara yyyeaaaaahhhhhh!!!!! x sabo nak puch kad ...hahahhahahahah gle gatal ayat x ble bla hahahahhahahahaha :))
Sunday, 11 September 2011

selamat hari raya aidilfitri!!!!!!

yeeeaaahhhhhh selamat hari raya!!!!
lame nye x bersiaran hahhahahahahahahah...byk nye cerita yg aku ketinggalan
ppphhhh :))
ape2 pon aku nak ucapkan happy aidilfitri tok some bloger :)
maafkan andainya ape yang pernah ku coretkan mengguris hati :))
love u ollss...... :))
from me n hubby