Pages

Thursday, 30 June 2011

my new boy pren :)

yeeeesss tn tanah dapat new boyprenz :)
inilah si pengarang jantung hati ku :)
(tp paklong awak tetap no 1 yer bb )
hihihikkkhikkk

name : muhamad irfan rifqi bin mohd ridhwan
dob : 24 jun 2011 (4.20 pm)
pob : hospital segamat, johor

yeesss here my rifqi :) maklong love u so much !!!!!!!!!!!!!!!
nnt maklong bg awak cousin k :))



commeeeii kan  same muke mcm ibu die :)
so cute ummphhhxx maklong miss rifqi so much...nnt kiter jumpe lagi yerk... :))

eh jun dah abes????????

aduuuhhhh dah ujung jun ker?????
adoiiii sok dah julai ????????? means lagi 30 hari ni puasa....
alamak ape pon x prepare lagi ni huhuhuuhu
haddddoooiii masa sekarang berlalu terlalu pantas sket pon
x say hallo2 soh tgg hahahhaha (ader ke mase yang leh tgg2 makcik oi)
hahahahhhaah  aduhhh tambah lagi bulan baru
byk bende yang ngan berserabot kat kepale otak ni......
moga2 terlerai la sebelum habes thn ni hahahhaha
insyaallah :)
nak tepek gak gambo ni! hahahahhahahahah
muke dapat mkn pree hahahahhahahah :)
daa

hukhukhuk berabuok!!!

huaaaaarrrr haiiiiyoooo
manyak abok ooooo hukhukuk (sila batok) :)
hahahahhhah ala nape la mls no nak update blog ni~~~
hihihiihi mood asik kelaut jerk...bile nak menggunung x tau le
hahahahahah mgg ni agar mencabar bg dr ku
ceeehhh cabar la sgt hahahahahha :)
mencabar sgt sbb aku rindu sgt...terlalu indu my sayang.....
aku indu mak...indu abah....makkkkkkkkkkkkkk
hahahahahhaha
tu yg hari2 p umah mak mertua tu~~ ader la kawan tok aku usik2 + borak2
my MIL x chat...so kalau die ckp x dgr my SIL suke usik....
jd best sbb asik ketawa n gelak.....hilang la sket rase boring ni.....
ptg blk umah dah boring blk :(
hiiihihih x pe yang plg penting hari ni mood dah x kelaut dah
dah nak mendaki dah hahahahahahha (jgn jeles)
my sayang nak balik hari ni dr gua musang~~~~
yeye....yeeeepiiiiii ~~~(^,^)~~
mari joget same2....hahahahahahhahahahah so anda semua dibenarkan buat lawak bodo ngn aku sbb aku x marah haahhahahahaha :))

i miss u :)) nak tenyum2
hahahahahahah burok tol perangai :p~~ peduli ape makcik....hahahahhha


p/s :- keje tengah melambak kene siapkan minit mesyuarat....sakit kepale aku kalu keje last2 minute ni!
p/s lg :- x memasal plak ade yg soh aku kemas kotak2 kat opis ni igt aku kuli ker......tolong sket! bkn keje aku ko nak ko kemas ar sendr yang aku tau jgn semakkan tempat aku! sekian.....hahahahhaha
Friday, 24 June 2011

blk kampung nk jumpe orang baru :)

huuuuuuhhhuuuu
x sabarnyer nk blk kpg hr ni....
hiihihih nk jumpe org baru :))
aduhai dah tibe rupenye masa yang dinanti2 :)
orang baru nak tgk dunia......
semoga selamat semuanya :)
n semoga selamat aku sampai kat kpg :)
tapi dok pk2 lagi ni nak naek bas ke kete
huuhuh :))


Monday, 20 June 2011

patut ker???? x patut same sekali

hu hari ni merajin kan diri terjah blog peveret aku :)
tetibe terbace pasal patung barbie beranak
ayoooo patung pon beranak ke???
hu mmg x patot le
x sesuai....
x tau ape motif nyer.......
ape yg nk ditojolkan o dipertontonkan pd bebudak......
ntah le....sbg panduan? pembelajaran? pengajaran
tapi kebanyakan kanak2 yang main patung barbie ni semua nya kanak2 berumur bawah dari 7thn
ape la yang diorg pk kan pasal benda2 ni hu
jom layan gambo ehsan dari belog borak kosong
mintak halal yerk sy tepek kat cni :)
o korang le bace kat cni 

Friday, 17 June 2011

mood munge2

yeeeaaahhhh
ari ni hari happy
suker :))
sila senyum same2......
bergumbira bersama hihihihihihi :)
cik abe nak pulang x sabarnye nak jumpe.... :)
rindu sgt nk jumpe incek hubby...
ikot kan ati x nk jauh2....
hihihihihi mood over gatal hahahahahhahah
ah ape2 lah yang penting make a wish......
cepatla ptg.....ceptlah mase berputar
dah rindu yang teramat2 sagt ni
incek mase....please!!!!!!!!!
:p


miss u so much sayg!!!


p/s:- arini nak senyum sampai ptg mcm incek hubby hihihihi :p.....tapi mata asik ngantok jerk ar.....nape ek....hahahahahha ader berita happy kot hahahahahahahhahahah nnt2 ar story bubye nak layan senyum hihihihi :p
Tuesday, 14 June 2011

gegaran gempa bumi kecil

huaaaaarrrggg takotnyer.....
kalau korang berada dalam kawasan putrajaya, kuala lumpur, damansara
mst korang terasa gegaran gempa bumi kecil pagi tadi kan....
kecut perut...~~~
begegarkap kepale hahahahahhahaha......
sedar2 masa lebih kurang 08.05 pagi tadi tetibe jerk pc aku begoyang....
aik.....?????
terus aku tanyer member...die pon raser kaki dia goyang igtkan pening ke...pitam ke.....
terus kitorg capai beg.....hahahahahhahahah punyerla penakot
hahahahahahahahaha :P
sape x takot kan.....pastu dalam kol 10.40 pg td  gegaran kedua menyusul....
ms tu aku baru abis breakfast.. ..terus bgn cuci tgn.....
hu....tepon mak bgtau.....
:))
tepon mak penting okay....WAJIB heiheiehiehie.........
rupenyer.....gegaran ni disebabkan oleh gegaran dikawasan pegunungan kat sumatra..
kuat nyer sampai cni rs.....mcm pengalaman ms tsnunami dulu kan
huhuhuu takotnyer.....
selanjutnya bace kat cni :)

p/s :- bos aku siap ckap terus teringat dosa bile terasa gegaran tu hahahahahahahhahahah
ader hikmah gak peringatan DIA :)

Monday, 13 June 2011

EL

el???
nape??
mls~!
eh?
iyer
:-)
g mane???
x p mane!
ngn sape?
ngn incek hubby
:)

kude kami demam!
so bwk p klinik :)  pastu terus chat n bertenaga
hahahhahahah yang penting kuda tua ini chat!
terlalu byk kenangan ngn kude ni :))
hahahahhahahahh

seminar-pbr-RISTEC pd

:-)
jom layan cerita basi 2 bulan lepas
hahahahahhahahah :P
aik 2 bulan baru nak update!!!!!
gggggrrrrrrr" sila ketok kepale hahahahahha OMG
hahahhahahahahah
almaklumle  makcik busy  (busy la amat :p hahhahahahah)
sebenornye gambo baru nak ade
hhihihihiihhihi......
seminar ni aku urusetia jerk bkn peserta so mmg enjoy...
sbb x payah tumpukan perhatian dalam kelas! hoooyeeeeehhhh
hahahahha burok perangai!
peserta seminar!
cik urusetia yg sentiase setia hahahhahahahahahha
tuan punya tanah with kak cda :))
n ape yang lebih meriah
pada mlm terakhir seminar kitorg tu my bos decide wat bbq kat pool n karok  time!!!!!
hoyyeeeaaahhh syok!!!! relese tensen hahhahaha

my bos! Hj The Best Bos! hahahhahahah bodek lebeh :p
hihihihihihi ~~~~~
bbq mlm tu....ayam + ikan + udang + ns goreng + mee kurus hihhihihihi
tapi mknan just 2/5 sbb x sdap! hahahahah
dan inilah hasil ke'sumbang'an suara aku mlm tu..... aku sapat no 3!!!! yeaaahhh
lagu dangdut lagi hahahahahahh sebenarnyer x tau pilih lagu hahahahahhahahahah
ehsan kemenangan kesian bos juri konpom bagi staff hahahahahahhah
ni last lepas bagi2 hadiah.... aku duet ngn my bos! sbb merai kan hari2 terakhir dia kat bhg kitorang sebelum bertukar......hahahahahhahahahha
muke x boleh bla........serius muke makcik hahahahahah


p/s :- mase ni incek hubby dah blk o/station :)
x sabo nak blk serdang hahahahahhahaha

p/s lagi :- otw incek hubby amik kat hentian serdang moto abis minyak wkahkwhkahwaaaakkahhhhhh
x tahan porot aku gelak......dah ar tahan indu moto lak pancit hahahahhahahaha

p/s lagi n lagi :- saye dok je kat moto incek hubby yang tolak hahahahhahahhahaha  i lebiu la cayang!!!!! uuuummmppphhhxxxx :))











 
Friday, 3 June 2011

hantaran - nana wedding :)

walluu
:)
seminggu ni pnat sgt badan sbb dah start busy ngn anak buah my lovely hubby yang nak tamatkan zaman anak daranyer hihihiii :p
bestnyer teringat mase aku nak kawen plak...
hihihihi tersenyum sendr.....
wahhh sila ketok kepale... berangan plak aku ni
yerk la fresh lagi baru 2thn lepas hihihihihihii
pejam celik...pejam celik...
kjap je dah 2 thn
mase terlalu pantas....masih byk yang belum kitorg kecapi
tapi
insyaallah akan kami usahakan sehingga berjaya hihiihih :)
wahhhhh stop berangan!!!!!!
brg2 tok hantaran wedding x byk mcm mase tunang
so aku wat yang paling simple...
ala time ni org dah x nk tgk antaran dah kan....
yang org cbukkan
pelamin... baju pengantin...make up pengantin...
hahhaahha ke aku jerk yg beranggapan mcm ni ni??????
hhiihihihi ape2 jerk lah.......
jom jengok!

jam with munge rampai :)
minyak wangi :)
opkos!!!!
pengantin mstlah wangi hihihiihi

baju melayu a.k.a baju raye bak kate pengantin hihihihihihi :))
set jam tangan n beg wang......hiihiihi sila simpan duet byk2 yerk a'an nnt le blanje mkn hihihihi :P

ader lagi 3 hantaran......
1. sireh junjung - kak ct yang akan wat....i x pandai menggubah hahahahahhahahah
2. kueh bahulu- olso i x pandai buat tapi pandai mkn hahahhahahahaha
3. cekelat - yg ni pandai....pandai beli kat kedai hahahahhahahahahahha

esok sila makcik ko ni n pakcik koakan  bekerja dengan keras....hahahahhaha
mcm2 aktiviti nnt sepanjang majlis nana 4 jun n 5 jun ni
n aku with incek hubby dah stanby surprise tok pengantin
hahahahhahaha tgg... kalu cite dah x jd surprise......
:))

cadar tilam n bantal baby :)

weehuuuu
kali ni nak story pasal cadar tilam n bantal tok baby
so mcm biase maklong yang over x-cited ni mcm2 nak wat tok baby
hihihihi tu baru baby adik kalu baby aku sendr
alamatnye segala bagai nak aku siapkan some.....
hihihihihihi x sabar sgt nak ader baby sendr :)
teringin sgt.... :))
semoga allah mendengar dan memakbulkan doaku yang satu ini amin....
hihihihihihi :))
selain tok bakal anak buah aku ni.....aku jahitkan jugak tok my best friend akid
due date die ngn adik aku selang sehari jerk.....
sape la kuar dulu ek...hahahahha jeng....jeng....
bestnye ....x sabar nak tium2 baby2 tu......
mst bau die......ummmmmmmpppp.........hihihihihi tersyok sendr plak....
jom layan gambo cadar n bantal bb yg aku dah siapkan tu :)


for my sis lia
eh salah dah for baby :)

yang ni tok baby akid :)
kaler ijau.....:)
ni kale mama kamu yang pilih yerk baby bukan mumy ya yang nak hihihihiihhi
kalu mumy mst pink2  hhiiihhi comel i like :))
hiihihihi
so sesape yang berminat bolehla tgk jerk....aku ni pemalas sket hihihihihi :))

~barot~

barot?????

hhhahahhaaahah waluuuuuuuuuuu

kali ni aku nk story mory pasal barot

tali barot???? barot ape?????

kehkehkeeeehhhh...barot baby la........

my sis akan bersalin awal julai ni....

so menjadi tabiat aku yang suke menyiapkan segalanya....

so mgg aku dipenuhi ngan aktivi menjahit..... mesin jahit yang diberi oleh maklong ku mula berbakti pada tuannya hahahhahahahhahaa........

sebenarnye x siap lagi.....tapi meh aku tunjukkan hasil kerja tangan ku ini

weeeee......

inilah barot yang aku dah siapkan tapi msih byk lagi yg x settle....


hu bile nak siap ni :(

maklong asik bz jerk ek baby.....huhuhu

Oh Bulan!

Oh Bulan :))
bulan di siang hari :))
aku x tau ini bulan atau matahari hihihihih korang rase?????????
:))
jom layan gambo yg aku amik ptg kemarin
kalu x silap ms ni dalam pukul 4.50 petang...dah ade bulan kan
subahanallah
cantek ~~~~    i like!