Pages

Thursday, 17 November 2011

~ Mersing Johor ~

iiiiii uoolllsssss :))
mulakan pg anda dengan senyuman..... n pastikan senyuman itu manis bukan senyuman kerang yerk hahahahahhaha
sekarang ni musim ujan hu asal ptg jerk ujan bile ujan confirm JEM!!!!!!!!!!!!!!

nk cerita pasal musim ujan dihujung2 tahun ni :)
sebelum i pindah ke kl i pnah ditugaskan selama setahun kat pejabat di daerah Mersing Johor pada hujung  tahun 2009 ...korang bayangkan lah (eeecceeeehhh siap soh bayang kan hahhahahahh) aku dr putrajaya terus ke mersing.....
mau x maeraung mak ~ hahahahahahahaa... nk wat mcm mane dah tugas kan
 (weeekkkkkkkk tugas hahahahha)
 

ok~mersing ni sebuah pekan kecil dalam negeri johor...
mmg kecik k
buat korang yang selalu duduk di tempat yang besar akan terasa sgt dengan pembangunan di daerah mersing ni fast food yang ada pon cuma kfc !!!!!
hahahahah jd lah dr x do hihihihihihi


inilah mercu tanda mersing ~


see teksi mcm ni pon masih diguna pakai di mersing sampai sekarg~kalu korang p bando kol 8.30 korang dah x jumpe ape2 kecuali kedai makan sahaja hihihihihi


mula2 sampai kat mersing mmg asik nanges jerk
sampai kan mak n abah masa hantar i kat cni pon pujuk mcm pujuk budak2
mak ngn abah asik pujuk ckp
~tgk cantek nyer laut~
eh tgk ade tulis mersing kat atas bukit cantek~
aduhhhh mak i dah 24tahun ler hiahihihihi :p

hu terasa diri ni dicampak mcm tu jerk hahahahahhaha
cayang mak ngn abah !!!! even aku bukan anak yg bongsu tapi memang akulah yang paling manje :p
 tapi bile dah 2,3 bulan i jatuh cinta duduk kat mersing ni

sbbnye kat cni tenang :) mmg tenang sgt
ptg2 kami akan habiskan masa ngan klik2 opis santai tepi pantai~
syooookkk ooo.... jalan x pnah jem kat cni,... masuk keje kol 8am, 7.55am pon sempat kuar dr umah...
makanan kat mersing pon best2 + murah beb~ tiap kali order mst penuh pinggan hiihihihihi
skrg ni bile dah pindah x dpat nk rs ketenangan yang ada kat sana...... rindu sgt nk p mersing
TIPUUU ok kalau i ckp x rindu~ sbb kat sane mmg best!!!!!
even mersing adalah bandar yang terpencil dr pembangunan~

kalau musim2 hujan ujung2 tahun mcm mmg best sbb kami akan cr kerang!!!
cari kerang kat tengah2 laut tau! lebih kurang dalam 20 ke 30meter ke tengah laut~
masa air surut tapi mmg kene cari cepat2 sbb dalam pukul 6 lebih air akan pasang ~

moh layan gambo kami pencari kerang hahahahhahahahahah kenangan tol blk keje cepat2 semata-mata nk cari kerang~ syoookkk!!!!!!!!!!!!!

opppsss gambo byk yerk jgn termuntah hahahahahah :p

yeeaaahhhh tuan tanah dapat kepah hihiihihii :p

geng2 opis yang beria mecari kerang

kerang lom dapat posing lebih hhihihihihihihihi


yeaaaa!!!!! kerang dah banyak!!!!

with a.cham jun n yati :)

ms utk pulang!!!!!!! kerang kami dah penuh~


hahahah nad n a.cham mmg x boleh bla asik dok kater cukup la wat anak2 nak sekolah hahahahahahhaaa


ape2 pon i mmg rindu sgt saat2 indah kat mersing :(
sejak pindah blk ke kl i masih belum bekesempatan nk p sane lagi n jumpe kawan2 kat mersing
tapi insyaallah thn depan dah plan nk p tioman i mst singgah mersing!!!!!
sbb i rinduu sgt kat mersing!!!!!!!
tunggu daku pulang jejak kaki ke mersing~~~~
ecewwwwaaahhh hahahahahhahaaa

4 comments:

  1. zana x pernah sampai mersing lagi.. boleh kutip kerang? mcm best jer bunyinya..

    ReplyDelete
  2. fara pernah g mersing tapi ms sekolah. naik bot g tioman.. dulu pernah jugak keja kat telok sengat, kota tinggi. jauh ke ceruk. tapi bila dah x keje situ rindu sgt suasana tenang.. entah bilalah nak dtg sana lagi huhuhu.

    ReplyDelete
  3. bestnye kerang..fav nana tu *ape je yg nana ni tak ske makan..haha* best kan duduk kat tpt camtu..tak stress =)

    ReplyDelete
  4. zana ; kalau nak p pulau tioman try ar naik dr jeti mersing :)) merasai ketenangan kat sane :) nk p mane2 just jalan kaki jerk some dekat :p~ boleh tapi kene time musim kerang le... mcm ujung2 tahun ni mmg ramai kat pantai cr kerang :))


    fara ; bestkan rindu sgt sbb kat kl ni terlalu sesak x do ketenangan kecuali bile sampai umah hihhiihihi


    nana ; hahahhaha mmg best nikmat sgt makan kerang yang kita cr ~

    ReplyDelete