Pages

Tuesday, 10 May 2011

chiken pita

korang penanh mkn chiken pita x????
sebenarnye chiken pita ni ala2 mcm korang bli kebab kat p.mlm tu.....
cuma hasil yang korang buat ni x la mcm kebab tu ada daging yang dipanggang dan roti yang berserat2 tu hahahahhahaha resipi ni simple jerk n aku selalu buat utk hubby ku minum ptg :)
tu pon hasil tunjuk ajar dr belog member aku che' burn n wife die che' qis :)
jom aku kongsikan resipi chiken pita ni.....
bahan-bahan yang korang perlukan :-
isi ayam *
bawang besar*
lada benggala*
salad, roti (gardinear/hi 5 atau ape2 roti seumpanya ihihihih)
mayonis
bread crumbs
telur
lada hitam
potong dadu semua bahan bertanda *

cara buat roti
mula-mula korang amik roti (ambil 2 keping, digelekkan sehingga leper dan ditekapbulat, maksimumkan penggunaan roti yerk supaya x membazir :)) setelah itu celipkan roti yang berbentuk bulat tu ke dalam telur  dan salutkan dengan bread crumbs dan digoreng.Toskan dulu roti  dan sejukkan

cara buat inti/ isi perut pita :p
letakkan dalam 2 sudu minyak dan tumiskan ayam + bawang +lada beggala yg dipotong dadu, tambahkan lada hitam + garam + bahan perasa.....setelah layu angkat (kalau korang nak pedas korang le tambahkan serbuk kari ) setelah angkat gaulkan dengan mayonis......
roti yang korang dah goreng td korang potong 2 supaya jd separa bulatan.....
pastu leh la korang letakkan daun salad + isi ayam tu kedalam roti yang dipotong dua td....:)
pas tu mari kita ngaaaapppppp :p

inilah hasilnya chiken pita itu nnt.....
yummmy ayor lioq dah meleleh (ccceeeeehhh) hahahahhahaha

0 comments:

Post a Comment